『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (9)10月正式回歸

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我認為如果無呢件事嘅話 魯迪唔會成長到
成長唔到對之後嘅會有影響 所以人神會幫佢
魯迪今次係賺咗經驗 人神無蝕到 又嬴到信任

就好似股票群組先係比咗甜頭你先 然後等你信佢再割你韭菜好吃
抓寵物>同馴獸師交換任務>比馬面人捉到>魯迪為保護愛麗絲打算用地圖炮>魯迪被槍叔認同並有親交>槍叔送完魯迪同愛麗絲之後肯主動幫手送魯迪愛紗同莉莉亞去北方大陸>槍叔撞到黎搵魯迪既巴蒂>巴蒂帶槍叔去搵密森入面既同族>因為魔力過濃+粘王既疲病搞到槍叔全族差d死哂>魯迪為幫槍叔而留係密森>人神集結人馬全面開戰
呢個時間點人神睇嘅未來應該係老魯迪結局?
佢見老魯迪玩時間魔法都打咗個凸 唔似有二手準備
唔係喎
人神當初叫魯迪信槍叔都係為左未來滅族
無論魯迪點樣 本來就注定滅族
所以可能兩個都啱
一為魯迪成長
二為槍叔滅族
就盤老魯迪結局人神都要整死槍叔
之前無魯迪都一樣係滅種 佢地已經去晒森林
如果係想滅綠槍 得佢生唔到女出來 無份打拉普拉斯都應該講得通
因為老魯迪死全家無去搵槍叔 自然槍叔都死埋
如果假設係啱嘅 人神好撚恐怖
為左少一個人可以去到幾盡
諗諗下人神應該未睇到綠槍有女 因為老魯迪線死咗全家 那有女生
可能剩係想殺槍叔 因為佢對眼可以克到魔神
唔係槍叔 係所有斯佩路德族
其他種人已經入晒去等死 就係差槍未入去所以目的就係帶佢入去報到
利申:鳩up

其他斯佩路德族就算隻眼睇到魔神既弱點、實際上真係打上黎都未必可以攻得入魔神、可以參考下笑傲江湖打東方不敗果part

北三個造形又幾夾佢串柒柒又狂妄既性格
但劍神呢下唔係反手出「流」咩
王之力 好想睇佢之後解放返隻手會勁成點
北三係一個好有主角feel嘅角色嚟,十足十王道主角
仲要黑髮果野
如果有同人作品寫北神角度
然後寫龍神做魔王
漫畫更新到出番山洞
做番啲閒話

見到基列奴森林打打打
1:07
屌收番,男嚟
10/3(日)放送開始『無職転生 ~異世界行ったら本気だす~』
https://www.youtube.com/watch?v=BbbRytVhaDs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞