【純愛】《內有寂寞人妻》

1001 回覆
32 Like 7 Dislike
推三推
係咪小丸子開學了?
社畜表示星期一要準時返工
agger
我哋呢班老鬼
唔好提喇
我嘅訴求就係要返工
唔好喊啦乖~氹返
有車玩交友app 真係好易溝女
https://lih.kg/bbcvoFV
#83 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我都唔明班港女點解咁迷bba
大把日本車貴好多
可能打卡好睇d?
mazda都算幾好睇啦
toyota crown comfort red edition

曲線宣傳你個故
社畜表示今日同聽日都要返工
06 夜遊

某夜我喺屋企同老公Facetime緊,電話彈咗一個訊息通知——

Telegram now
Chris: 妹,我頭先接咗幾個客都係俾五百蚊,依家無曬錢找,附近又無櫃員機😫😫😫

見到佢嘅訊息,我匆匆同老公收線,隨即搵自己銀包望望,睇下可唔可以幫到佢。咦,竟然有五張一百蚊紙喎!等我覆返佢先。

「哥吖~你依家喺邊?如果你唔嫌遠,我可以同你唱$500啊😚」
『太好喇✌🏻不過我過黎都有一段路,你等我一陣啦』
「好耶,我哋又見喇🥰🥰🥰」

繼放工嘅短聚,二十分鐘後我同Chris再次喺的士上相見。
「嗱,呢度五張一百,你數數啦」
『唔該曬你呀!五百,俾你嘅』
「你欠我一個人情喎,請食宵夜啦!」
『好!殺你!』
「隔離街有間糖水舖好正㗎,不如買外賣上車食?」
『無問題啊』

一碗糖水個份量都好多,於是我哋就買咗一碗兩份食。

「好~飽~呀~」
『哈哈,我都係呀!』
「Friday night 我唔想咁早返屋企喎,自己一個對住四面牆好悶...」
『不如去睇星星?』
「睇星星?好吖!」
『食飽出發~』
的士有樣好,就係可以入去西貢禁區。深夜時分,我哋喺路上飛馳,好快就嚟到北潭涌。穿過郊野公園閘口之後,前面萬宜路並無設置街燈,伸手不見五指。

「哥...好黑啊...」
『妹...其實我都係第一次夜晚嚟...』
「我有啲驚...」
『開慢啲無事嘅,你放心啦...』

聽完佢咁講,我暗自祈求大家仲有命返屋企。喺漆黑一片嘅萬宜路上行駛,沿途見到有牛群喺路邊休息,同平時白晝嘅感覺差天共地。

到達東壩涼亭,等佢泊好架車,我哋就手拖手並肩行到壩上。抬頭望見許多星星,一點點滿佈整個夜空,四周寧靜到可以聽到對方嘅心跳聲。

『靚唔靚呀?』
「勁震撼,我無諗過會見到咁多星星!香港真係好靚!」
『難得今晚天色唔錯,應該睇得好清楚』
「多謝你專程帶我嚟睇星星,如果可以永遠留住呢一刻就好嚕!」
『傻妹嚟嘅~』
「哥...」
文已出
雨後陽光 藍天白雲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞