【純愛】《內有寂寞人妻》

1001 回覆
32 Like 7 Dislike
煮咗個卡邦尼比啲同學食
今次居然亂打亂撞地成功咗
妹妹仔啲文係要夜深人靜果陣睇先最有feel嘅
呢個題材你可以拎去寫故
夜深人靜嘅時候打文
日落
三J
打出嚟嘅文唔長 但係一章夠攞你命
估唔到咁快就沉 已經淪為囊中獵物
咁早啊妹妹仔
寂寞人妻嘛 梗係易沉船
早晨啊三J~要返工嘛
情侶眼鏡咁明顯係咪有好戲睇喇

睇戲個度係咪之後有下文急不及待好想睇睇了

推啊
所以話long d真係不切實際
敬請期待今晚篇文

睇戲嗰度留返啲空間俾大家自行幻想
不要再説了
09 夢醒

嚟到星期五下晝,佢傳送咗一個訊息俾我,當我滿心歡喜以為係一貫嘅打招呼,點知...

『前度頭先無端端message我,話想同我復合,約我聽日見面』
「哇,恭喜你喎🙂」

短短嘅兩句對話,我嘅心情好似過山車咁,一下子由最高直墮谷底,心裡面百感交集,無諗過一切發生得如此突然。

腦海浮現某虐心故嘅一句——
死亡個刻並唔可怕,最可怕係你確確實實知道死期,然後逐日倒數個日嘅來臨。

我一定會好好記住我哋最後一次見面。
嗰晚上車後,佢照樣分享佢前一晚嘅見聞,而我就默默聆聽,因為恐怕一開口我就會忍唔住哭成淚人。唔知係咪佢開得特別快,我總係覺得呢一程車嘅時間好似比平日短。

去到我屋企樓下,Chris先開口。

『妹~到啦!』
「哥...估唔到咁快就嚟到最後一晚...」
『係囖,唔經唔覺已經揸咗半年的士咁耐』
「如果我早啲約你,咪可以坐多幾次免費車囉!」
『有啲嘢邊話得埋㗎...』
「都係,或者呢啲就係命中註定嘅緣份...祝你新工順利、復合成功!」
『好,拜拜啦妹~』
「哥~我地有緣再會...」

我好瀟灑咁擺低呢句就落車,然後頭也不回咁行入大廈閘門,其實只係唔想俾佢見到我淚流滿面嘅樣。如果佢知道我喊,一定會好心痛。
返到屋企打開Telegram,望住我哋嘅對話,狠心按下刪除鍵。我知道係時候要退出呢段關係,就算相處得幾甜蜜都好,始終佢並唔屬於我。而我係一個有夫之婦,應該要對老公從一而終,唔可以再為Chris有任何留戀,係時候要收拾心情等待老公回港。

過去兩個月嘅時間只係短暫借返嚟,希望佢同女朋友修成正果。就當一切只係發咗一場夢,夢醒後要回復正常。
落雨天...出咗文啦
如無意外,聽日就係結局篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞