有無人好憎松井珠理奈(10) 永遠次世代準一位

1001 回覆
14 Like 2 Dislike

同埋 點解akb選拔老奉要有其他團既人

B站好多呢d弱智留言

大場緊係在意AKB啦
因為佢本身就AKB出身
姐妹團啲mb都係好想入本家選拔
呢啲諗法好耐架啦
白間之前入唔到都唔開心左勁耐

尤其去到佢地呢啲總選20幾名Ug既一定係咁諗
我早幾頁咪講左
日本人對“東京”個情意結係好深
要成名,就一定係“東京”

睇佢片,發現野島樺乃個感覺有啲似鈴木愛理

上年C3比佢釣左
可愛得黎充滿野心,不過營運黎黎去去都剩係識推yunana

睇佢片,發現野島樺乃個感覺有啲似鈴木愛理

上年C3比佢釣左
可愛得黎充滿野心,不過營運黎黎去去都剩係識推yunana

近排先推yunana姐
佢握手2Shot事實係最好賣
尋日條隊好似仲長過珠

一路以黎7期官推都係樂樂喎
同埋研究生時期野島企c架
之後就好似俾營運棄左
SKE不嬲強總選,成員想藉總選上位都可以理解
青如絲打講得岩,SKE長年冇地上波冇曝光,係營運既錯
比著你好似HKT咁關東有番組,得閒指原又帶你上一上節目傾計咁,就唔仇冇機會啦
我一直都覺得SKE做到要好似NMB專注地元先係出路
姐妹團啲mb都係好想入本家選拔
呢啲諗法好耐架啦
白間之前入唔到都唔開心左勁耐

尤其去到佢地呢啲總選20幾名Ug既一定係咁諗

SKE近呢幾年咁弱勢仲諗住10個8個入選拔實在太大想頭
我寧願推多幾個圈外入去仲好
AKB係AKB
但係SKE NMB HKT NGT STU永遠都係AKB姐妹團

本家有權利 有得益 就必須有義務提供資源
分團有責任幫手維持本家不倒 就有權利向本家索取

簡單d講就係 你冇理由叫人做白工
我早幾頁咪講左
日本人對“東京”個情意結係好深
要成名,就一定係“東京”

想入係一件事
但強行吹到AKB成員有選拔=資源多唔公平
明明係akb單,依家入選拔都係罪
仲要企後排上電視得0.1秒出鏡,幾個人分鏡頭

SKE初成立既目標係超越AKB
果時係09,10年
正正就係本部吹緊神7、陣容最強大果幾年
要知道要超越果時既AKB
唔做出200%係唔得既
所以SKE頭果幾期 字典中係唔存在“唔認真”、“玩玩下”等等既生字
而家連飯都識得講“AKB衰退緊”、“而家d C冇當年咁有氣場”
咁見證住咁多年人事變遷既SKE老前輩,一定係感受最深
除非SKE頭果幾期mb全部走哂畢業哂,否則“以AKB作為對手”既心態一日都唔會休止
SKE新一批算係好好
都係以自己團同期既或者前輩/#1作為對手
都係諗住超越自己先至再諗人
好似唔知田須定邊個話新果批成員唔捱得
講真你見到間公司冇前途都唔撈啦
個個都係等有公司簽你就即走
除非對總選/選拔好有執念
本來都幾鍾意大場,睇完佢段發言好感插水

我諗你夾埋須田果段一齊消化會好少少

因為本身係須田講梗本家選拔既問題,佢作為神七今年長期被踢出選拔既情況。

Ok,你話呢個係本家單曲,要用本家既人理所當然無問題,問題就出係營運依然會㨂分團既成員入選拔。

好啦,呢個分團選拔係點得出嚟架呢?

以前w松井既時代,大家自然心服口服,總選既SKE 1-2囉,同珠有本家之名,佢哋有份好合理。

依家呢?揀人既準則係乜?你話用總選參考,咁48單就正正以ske總選既排名順位1235同圈外既樂樂入選,咦咁第4係邊個?大場
AKB係AKB
但係SKE NMB HKT NGT STU永遠都係AKB姐妹團

本家有權利 有得益 就必須有義務提供資源
分團有責任幫手維持本家不倒 就有權利向本家索取

簡單d講就係 你冇理由叫人做白工

我真心唔覺得AKB係佔曬啲選拔位要ske做白工
不如講下企C兩位係咪本家人?
最前排得麻友係本家,之後隱C位係NMB嘅彩姐
唔通要洗腳婢位都比埋你分家人?
咁分團有自己歌,本家冇,又點計

咁分團要幫手握 本家唔洗返轉頭去分團握手又點計?

權利 義務係雙向 你叫左SKE人黎幫手握單 SKE人都有責任幫你手握 咁你本家除左站位仲有咩資源拎得出手 咁點解SKE MB係自己責任內交出功課唔可以要求更多?

得罪講句 本家次世代從客觀數黎睇確實係冇能夠同櫻珠比既人 無論握手會 總選成績 知名度都好

我好支持冇能力既人係應該拉返落黎 以前AKS轉推快過在座既人加推 e家唔知食錯左乜野先黎玩專一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞