抑鬱症圍爐區(10)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
最近因為焦慮導致關節痛,又了解多咗,原來焦慮係會令你成個人缺水,喉嚨乾,關節乾,皮膚乾,眼乾,然後引起一連串全身性問題,又唔係飲返多啲就冇事,因為你個身體根本就唔識鎖水,嘩!好撚煩
我食緊200mg 不過係long released .我係anxiety. 你同醫生講下呢個問題
返嚟了
update 下近況
Bipolar 仲係好唔穩定 有啲灰唔知點好
想樣樣都做到最好
但朋友愛情學業屋企貓貓 真係好難兼顧曬
反而變咗種壓力
我都唔知 不過而家病情都okay
慢慢黎,唔好咁心急
曾經我都係咁,樣樣都要求自己做到最好最完美
試下每日訂立一啲平時好唔起眼既小目標,一步一步黎
到情緒好啲先再要求做得好
有時顧曬咁多真係好攰 又做得唔好 樣樣只可以做少少
您可以做到 相信自己 只係需要多少少時間 唔使同其他人比較 自己有進步就夠了🫂

我都係病發同爆煲先學識唔好樣樣都追求完美

最近都慢慢學緊尼樣野,因為又跌返落個苦海
因為驚恐症食緊pristiq 25mg
無論早上定夜晚食 每日都好眼瞓🥲
但見好多人食都無咩副作用
但自己食咁低份量都頂唔順
已經試過唔少藥都係頂唔順啲副作用
想問下您嘅驚恐症係咪好嚴重? 我都有,依家冇左之前個啲好嚴重既徵狀,但個心就成日跳得好快同唔係好規律,check過心話無事,好困擾
食藥前都幾影響生活 食藥後的確有改善 心情平伏左啲
但就要忍受太眼瞓既副作用 最怕影響返工 自己對藥物好似特別敏感
絲你有冇睇醫生?
我有睇 但未嚴重到食藥 依家得返心跳快同亂
係情緒突然間差先會嚴重返
返工食藥又真係難頂,試下問下醫生轉藥?調份量會唔會有效
我食過幾隻都係好攰 呢隻藥既功效算唔錯 同埋已經係最低份量😭
心跳快可能食藥都有幫助 定有冇諗過睇心理?
有諗過之後去睇CP
咁可能你試下問下醫生會唔會有非藥物治療適合你😢
心跳快可以叫醫生開inderal
好 下次問下醫生 唔該曬絲打資訊🙌🏻
因為我都係尼排先心跳跳得快左好多(本身都比常人快)
有同時睇CP 但政府睇 進度好慢
好期待將來會出到啲藥唔會有副作用
好想知道大家食住藥返工係點頂
讀緊書 成pat 屎 盡量喺有動力嘅時間清晒啲嘢 雖然今個sem 應該會爛grade
之前讀U 都有食其他SSRI 眼訓得滯就走堂
訓夠就自學翻D野 祝你早日康復唔洗再食藥啊
又無人食完藥會好肚餓
但個人有完全無食慾
結果搞到個胃好辛苦
會失眠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞