Delta可威脅已打疫苗者 牛津學者:不可能群體免疫

268 回覆
321 Like 18 Dislike
但我相信以現在各國政府的谷針政策,不太可能等到幾年就會有政策令你一定要啪針,只可能盡量buy time遲得1日得1日,希望遲多1日就多1日機會等到藥廠研究佢地的藥到底有冇問題,雖然經驗上這種buy time好少會buy得夠時間
China Output Virus In December 2019
致命病毒有幾致命啊, 睇過
唔係唔信 係未信住
打完又副作用又冇效
唔係為咗抽獎都唔知為乜
Push
全球大型騙局,各國疫苗競賽
打完冇事就冇事,有事就大件事

所以冇咩野,暫時唔打
疫苗撚博唔到
再有隻秘魯變種在後頭
又要打第四針
又可以海底撈
仲有DELTA+ , LAMBDA .........................

打左咪一樣要你戴
美國一開頭以為打左就唔洗戴
點知又爆過
依家又叫人戴返
到時打針先比坐地鐵火車
啱呀,打多d針啦~打到瞓棺材啦
你個名啱用啦
人體本身有免疫力
點都唔會係0
疫苗只係刺激人體本身既免疫力
如果本身係0咁你點刺激佢都冇用
比返小小常識好冇?
咁你有咩高見
下年3月31日
on9 英國人自律
人地如常生活啦
仲好似你on99咁戴口罩咩
英國打完,一樣中,但死亡率低左10倍

你係咪得先?咁你去英國囉
仲有隻秘魯變種黎緊
準備打第四針
再同疫苗合體專傳番比d打針友
鳩up唔洗本
專家請問點睇lambda
等你中左先打
笑撚咗 香港低感染率係因為大家自發戴口罩咋

戴口罩就唔正常
根本就等病毒變作殺傷力低嘅 變成風土病一樣

殺傷力勁嘅 一早殺死宿主 傳播率唔高 好似Sars 經一段持時間完全零感染就會斷絕

呢隻病毒唔係細菌 病毒好少藥可醫 係靠自身免疫力
殺死宿主係因為細胞因子風暴
例如aids咁 佢係令你免疫系統出現不正常運作
因為武肺病毒係同你細胞結合再分裂 期間白血球作出過大反應 令宿主有類似嚴重過敏反應而死 只要降低反應 死亡率就自然低 因為自身免疫係知道呢個病毒係應該被消滅 所以就算打咗佢哋「理想」嘅疫苗 都只係病毒進入咗身體 免疫系統有記憶知道呢個病毒更快有反應消滅 但需要已辨別嘅病毒 又咁講 要追上。病毒變種係冇可能 一早講咗 rna因為冇基因錯誤自行修正系統 變異係基本上一定出現 當基數感染大 變異機會率大 但唔代表感染率細就係零
再講 病毒太早殺死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞