神魔之塔創辦人1億購天賦海灣相連戶 勢打造區內巨無霸大宅

388 回覆
57 Like 397 Dislike
神魔依家改版到好複雜

PAD由曲藝士開始痴線倍率
啲Boss勁多血 + 煩膠技能

兩隻都棄咗 辛苦過返工
連登仔貨金間接又去了樓市,成就地產霸權。
因為真係告唔入
Module,畫,coding等等
唔同就係唔同,點告
但係佢派息都派得多,同埋上次godfest咪5石
喺香港先係咁啫
台灣好多有錢人玩
啲帳千幾萬台幣 課撚到痴線
不如話而家pad好多系統都係掉轉抄返神魔咩武裝啊變身啊
就我個人黎講,最主要覺得合作黎講神魔有誠意好多,聲效技能特效攻擊特效同還原度方面,仲有龍刻
遊戲本身我覺得神魔嘅敵人技能同角色技能設計都多樣d(呢個當年鬧緊神抄果時已經係咁)

利申:神魔玩家,我而家雖然少玩但keep住登入同玩合作, pad部分合作版本開/收過ac返黎玩
幾時有講pad 輸晒
只係想講, 日本d game 若果係開放d 仲有大把市場
有d game 仲要用vpn
抄game呢樣野真係永遠都講唔完

最常拎出黎講嘅:
Snk嘅龍虎之拳/餓狼傳說/拳皇係咪抄街霸?
兩條友對打,限時,有血條都算,正常人應該唔會諗到下前拳可以整個波飛去對面呢種操作
所以應該好明顯算係抄?但capcom又冇告snk喎
(如果有請更正,唔排除我柒左)

然後劍魂/鐵拳/doa又算唔算抄街霸呢?
都係兩條友對打,限時,有血條
但出招方式略有不同,咁又算唔算抄?
同上,呢幾隻game都應該冇互相告抄襲

然後大家都會話上述遊戲係格鬥game

到近期少少,戰國basara又算唔算抄三國/戰國無雙?
同樣地,koei冇告capcom抄
反面比capcom告koei出猛將傳/威力加強版嘅方式

呢類遊戲又會被稱為無雙類

所以神魔係咪抄pad又真係冇結論
反而多左一種遊戲玩法叫轉珠類
舊登越反越紅反到隻game有咁多bug都可以run 8年半 仲有錢買豪宅傾大合作撈唔掂兩兄弟按下層樓又run多5年
大家課金課到咁
得到D咩
人地就住3千呎大宅
點只買豪宅

神魔之塔咁多年仲係長期企係巴哈頭幾位

台仔課到癲

賺左百億起跳都唔出奇
日本都無乜人玩
我就係嗰個撚樣

利申神魔骨灰級玩家
睇黎比連登仔咁樣屌一屌下,好快又再紅啲

新關我見過百億血直接唔打
主要係台仔課金課到好癲撐起隻game
佢地就算知道pad出先都寧願睇中文而唔會玩pad
神魔係系統上一定有心思過pad
pad去到成八周年先有d好基本野
咁好多娛樂都係咁架啦
大中華膠就係咁
其實神魔呢隻驚課極有限 啲大獎35抽就保底
而家仲要改埋20抽就補底 每個patch畀盡你癲極課極都幾係幾百一千就可以抽齊

其他驚 even Pad 好似課幾千上萬都可以係nothing

個人覺得神魔營運方式幾聰明 可以留到一班人留低繼續玩
垃圾台仔好抗拒外語
台仔唔係奶日架咩
所以隻game 紅到咁耐真係好好彩
成班食古不化既廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞