神魔之塔創辦人1億購天賦海灣相連戶 勢打造區內巨無霸大宅

388 回覆
57 Like 397 Dislike
市場消息透露,白石角天賦海灣1座高層A、B室,實用面積分別為1975平方呎及1690平方呎,分別為5房及4房間隔,而且屬於最臨海的優質單位,原業主叫價1.2億元放盤,議價後以約1億元易手,並以公司股權轉讓模式易手,買家可節省逾1500萬元辣稅。而新買家為。「神魔之塔」創辦人曾氏兄弟之一的曾建豪。

公司註冊處資料顯示,相關單位原本兩家不同公司名義持有,舊董事姓黃,而相關公司於6月底更換董事,新董事為「神魔之塔」創辦人曾氏兄弟之一的曾建豪,反映曾氏兄弟已經完成相關交易。據了解,曾建豪本身持有同座一個天池屋,早於10年前以約9276萬元購入,單位實用面積2484平方呎,而且設有逾3200呎天台及私家泳池。

區內代理估計,曾氏購入兩個相連單位後,有條件可打通成為複式相連單位,打通後面積逾6100平方呎及連天台,成為區內最大的巨無霸單位。區內代理指出,「神魔之塔」創辦人曾氏兄弟對大埔白石角一帶住宅前景充滿信心,分別以不同名義持有天賦海灣多個單位,及火炭御龍山一個複式單位。

資料顯示,曾氏兄弟兩人為手機程式開發商Madhead創辦人,近年推出熱門遊戲神魔之塔成名,該公司在2014年的估值一度達26億元,目前辦公室位於大埔科學園,比鄰天賦海灣。
間唔中仲見有撚樣玩神魔
神抄之塔真係好撚醒
好後悔課左金俾佢
神炒之塔既圖真係極樣衰
玩果班審美觀有問題
台灣多人玩到,同埋成日出合作,堆台仔爭住課俾佢
上年神魔小編出post講翠翠,一個鐘即刻比人del左
課金就係成就他人,我玩緊隻ROCKMAN X Dive,但堅持唔課金,咪又係咁玩
依家係港台地區神抄紅啲定pad紅啲
神魔好黃
做乜鳩姐你
一定係係神魔 而家d人睇唔明就唔玩
台灣人仲支持課金
係因為次次台灣出事MH都捐錢
但繼續駡隻game廢

之前火車出軌好似話死咗個台灣既神魔同人畫家
mh即刻捐錢加放佢啲作品入game做skin
台灣神抄紅啲 香港就pad
市場唔同 respect嘅
啲台灣人玩電話game真係課金課得好盡
會唔會有圖 想睇睇
果時好興轉珠game
好多on9唔識日文玩唔掂pad
咪去晒玩神抄

俾隻新既大家睇
我諗冇玩過,就咁睇d漢字都明7成啦
神魔仲未執?
神炒之塔既圖真係極樣衰
玩果班審美觀有問題
果時好興轉珠game
好多on9唔識日文玩唔掂pad
咪去晒玩神抄

俾隻新既大家睇
我諗冇玩過,就咁睇d漢字都明7成啦
新既都唔難明,更何況舊果d仲簡單
3年砸1.4億玩天堂M!「台灣最強課長」曝光 網全看傻
https://www.google.com.hk/amp/s/news.ebc.net.tw/news/amp/270118

香港都大把首期課 好多仲要呀叔黎
買完御龍山複式又買呢間
神抄隻game本身好垃圾
Fix bug fix一個出十個新bug
請programmer intern日日番黎就係debug 寫test case搵bug

果陣仲夠膽死叫人走堂番去幫佢ot debug

D錢掟哂去做marketing 搵女直播玩 買日本大ip
一樣咁多人玩同課巴哈佢長期手機game top3
香港都一定係神魔

pad未見過街到有人玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞