[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (106) - Queendom 五人完全體強勢CB

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
+1 我特登留一個melon app係唔更新
真係駁唔到

首歌好聽但唔真係好唔SM主打曲既STYLE
MV好睇,人靚
要睇聽日朝早上班路人盤
今日韓國放假
唔似$M style 係因為無咗以前聽新歌嗰種驚喜嘛
不過以咁多首夏天歌黎講, 呢首我會排 RF 之後架啦
一定好過口水兒歌 power up 先
可能大家用上一首psycho來做對比,落差感太大
咁夏天歌真係RF最強既
而且RF係成隻碟都正
Umpah 隻碟都ok

Pose 真係好正 joy唱嗰part同Wendy低音加 dance break

Queendom chorus 覺得ok 做主打係啱 比較大眾啲 佢地講過自己都鍾意velvet風多啲 但係夏天red風比較啱
其他bsides比我嘅感覺似2000年代歌 trendy and chill
比較印象深刻嘅bsides 最有feel
pose幾特別 一聽就覺得supermodel 閒catwalk嘅feel
hello, sunset 有一種相識好耐嘅朋友,情侶一齊或者自己一個係日落下漫步沙灘 最後再次相遇嘅感覺 有種浪漫電影感性係到 聽落好舒服
我覺得成隻專比到菜椰把聲發揮空間多左 把聲出左好多
火箭隊嘅vocal正 歡做balance做得好好
今次side track入面最中意 Pose
Bridge呢到真係正到癲 死亡低音
呢首覺得好啱龜唱 佢唱得好有feel
對上覺得有呢種特別feel嘅side track係 Sassy Me, 好中我
Pose 做副主打真係唔錯, 但都係未超越唔到 Look
Hello sunset應該係最2000年代, 個vibe係好慵懶feel好正
火箭隊Vocal真係冇得輸 三種唔同音色嘅享受
菜龜都係rap part多 但佢地其實都可以和音 出返首 Would U / Milky Way 嗰類啤啤特色五人和音歌嘅話真係無得彈
SM家嘅vocal line同b sides嘅歌曲質素永遠係on the next level
主打其實好癲 副歌得幾句但一聽就入耳上埋腦 又係越聽越上癮系列
MV好似低成本咁但都係拍到佢地好靚好靚
lm
正到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞