[多圖慎入] 機械人產品綜合討論區 #22 謝絕老翻 歡迎互毒 香港人加油

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
第一隻GGG合金成品,真係好撚正,又大隻色水又靚,同埋合體都唔算難,係腳麻煩少少,同埋可動都真係高(比起老千既超重神),雖然係有d貴,但係完全覺得抵比

Up相有問題再up過
乜有地台咩無留意tim,好彩個盒未掉,今晚返去睇睇。
同埋之前老千d地台太廢,手邊有就順手拿左來用,慣左手勢

btw,我加密係以防長條only
我未到手呀,我見官圖有,以為有跟埋
真係唔覺有喎
今晚返去開盒揾下
開箱啲片唔覺有有座枱
千值果隻唔夠霸氣
無地台
明明唔包但係又整個地台影官圖又真係on9咗啲
嘩呢隻GGG 好掂喎無訂 想衝
人地訂左既都要分批派貨你話想衝
巴打想問下個頭點裝上去
大力㩒落去又驚佢斷開
我最後放棄左就咁由佢"朗"住向上面算
諗住衝carousell
派貨第2日 原價買
開心到爆
要就一就個位先入到,不過Galeon個頭太易甩,建議抽Galeon個頭出來,插入GGG個頭先,跟住先再插返入個身度,咁應該會好d,無咁易整爛
咁無計我無訂到, 呢隻野個價應該仲有得跳
問K兄,佢都衝左
頭盔可以拉開,前面可以拉上
原來galeon 個頭可以拆出黎
我個隻galeon塊面狂甩出黎
一路試zip ggg 個頭上去一路跌出黎
最後拆出黎唔裝住
廢事跌出黎比地板精靈拎去玩都唔知
覺得邊隻正啲
無得比較既

老千4G一定係正嫁la,因為本身都無乜4G合金成品,但4G可動都係超高,同埋d色水都好靚,合金位好多,內置既protect shield設計幾好,對翼個連動展開有d心思,重有就係d尖位做得好足好易吉親(同埋吉到真係痛),但無合體就真係差d,同埋無合體但賣呢個價係有d貴得來性價比唔高(對比POSE+ 3G,有比較有傷害)

3G就大隻霸氣、完全變形+合體、高可動、有effect parts+螺絲批、色水靚。如果要挑剔既話,可以話無地台、造形上魔改得比較多,跟住都諗唔太到了

不過自己品牌出自己既造形我覺得問題不大,起馬佢d造形係同合體同可動有關,例如腳掌位個屈曲好大(容易抓地);新幹線唔係動畫咁穿入身,但係大大增加左膊頭既可動;飛機同個身既接合位做得非常好,扣得好實,例如4G佢都要用合金夾住對翼,有機會鬆,但3G係一定唔會。

總括來講POSE+隻3G無論造形同合體設計都係有諗過度過,同埋係有為左方便玩家玩既角度來諗,同埋佢分體還原都唔難。呢個價錢來講雖然貴,但個性價比係高

POSE+就真係有為合金機械人玩具呢樣野帶來新一頁,證明左有心設計既,係可以同時兼顧合體&可動。唔似得財團B咁,食肥左,就定時出d野半成品搶玩家$$,反正大家都會狗衝

Sorry for too long打打下就咁長
我好期待攞貨不過要第二水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞