塊面爛到就黎想死

217 回覆
36 Like 16 Dislike
不如你試下完全戒奶製品同麩質
講來講去都係飲食均衡姐
係咁捉我字眼話你冇提過做乜
我一直都係到講緊你所提及既多菜少肉,少食垃圾食物大部分人都做過,包括我自己,直到依家都係(純粹為健康,唔係為皮膚),我唔知有乜咁好笑啦

有啲人係真係天生體質有問題,例如腸胃吸收能力差,天氣問題等等,對佢地來講呢啲so called diet plan係真係冇用,咁樓主上得來求救就唔係為左呢啲掛
運動 飲食 早瞓
做好未
Agree that milk is one of the major causes of adult acne
A酸幫到你
你不如試吓食一個月事前藥?
我之前有問過醫生佢話ok
我食咗一個月皮膚係真係明顯好咗
加油樓主難免真係會搞到一個人好sad
絲打我明你感受,出街會想dum低頭行
我早2年都好多暗瘡,跟著睇巴打介紹個皮膚科醫生叫黃國安 睇完就好返哂
爛面
不如講下你生活習慣,如果做得好唔使睇醫生!
會唔會係護膚品問題?
去美容院啦
有時都會食一粒半粒糖
同埋睇到營養標籤好多食物都有糖
To be frank, refined sugar is just the secondary cause. The main cause is hormone
你都係打返中文啦

我認我讀得書少
我係食避孕藥就解決內分泌問題
喺呢度一次過覆返啲巴絲打
其實我諗未必關飲食習慣事 因為我戒過都係無分別 加上應該唔係失調 係由十幾年前已經開始爆
大大小小既facial都有做過 好過少少 但分別唔大 laser我有打過1064 pico 碳粉等等
A酸就大約食過接近一年 由20mg>10mg咁食 食緊嗰時都冇分別 係好易流鼻血
而家長期喺兩邊近腮位爆 同埋會一次過爆一堆油脂粒出發....
本身仲想去整毛孔同凹凸洞 但係暗瘡都完全不受控....
我一直都係到講緊你所提及既多菜少肉,少食垃圾食物大部分人都做過 👈 take a look of all the fully seated restaurants and busy food delivery services and it’s immediately clear that you are WRONG. Besides, you missed my word: consistently

As I said, adult acne is mostly caused by diet. Weak digestion and weather are secondary causes at most.
不要巴打你喺度講啦
You can start working hard from now on
除左出家我都諗唔到城市人點樣做到咁極端,頂盡都係返工帶飯,放工自己煮姐
完全斷絕社交咩

而且重申一次我唔係否定你飲食既論述,只不過想講唔係適用於係所有人身上
睇台灣一個醫生youtube 講有可能係蠕型蟎蟲嘅問題
如果你食過A 酸都唔得
應該要搵下會唔會關呢個蟲事
有枝藥膏可以殺蠕型蟎蟲
但要皮膚科醫生處方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞