塊面爛到就黎想死

217 回覆
36 Like 16 Dislike
戒奶戒甜

同埋爛係暗瘡定紅一撻咁爛?後者有機會係脂溢或玫瑰痤瘡
護膚品美容療程都唔好亂試同埋可能你個人越desperate 就皮膚狀況越差,壓力呢樣野有時影響好大醫生一個睇唔啱睇另一個,我嗰陣睇過中醫又戒口又飲藥都冇用,睇另一個皮膚科醫生開抗生素同一隻叫嘅differin藥膏俾我反而有啲好轉。

台灣youtuber鍾明軒有條片講皮膚爛怎麼辦,佢都睇過好多醫生,走左好多冤枉路,最後睇到一個啱嘅醫生先有救唔知絲打有冇睇過,可能幫到下總之唔好放棄,總有得救嘅
Rice doesn’t cause acne so there’s no point in minimizing its intake
會唔會考慮睇中醫?
我以前都係,最後靠護膚品救返
唔好去美容完 ,對膚質改善冇用
d暗瘡係 壓力 hormone失調 定係 太多油引致?
另外美容果d冇咩用 曬錢的 除非你係無晒暗瘡想執d凹凸洞
A酸人人都唔同
有啲人係要食3年
你會唔會睇多個醫生

利申 由細到大見證身邊啲爛面人都係靠A酸康復
Sounds like you are saying adolescent acne. As the thread starter is about post-adolescence acne, your solution probably will not work

As I said, adult acne is usually caused by diet, so let’s focus on what’s exactly needed to do
Isotretinoin
Brand name: Accutane

Vitamin A derivative
It can treat severe acne.

唯一有效嘅選擇
While taking supplements is a good choice, I would like to stress that the crux of treating adult acne is MAINTAINING A HEALTHY DIET
食A酸 keep住食終有一日會好 我自己買嚟食咗兩年半 好返好多 需要耐性
廿幾歲可以申請working holiday
去啲乾淨啲同啲水比較好既地方
日本唔會洗好多錢
爛係不停爆暗瘡 仲有一堆既油脂粒/暗粒
巴打你睇邊個醫生啊
睇過喇... 睇過好多個都係冇效
用咩產品?
不過我都有一大堆護膚品喺手 都冇咩邊隻有效咁
我都唔知自己係咩原因啊...
不過我塊面都有凹凸洞... 仲有勁大既毛孔
要食兩年半咁耐咁咪好貴
Cost is just one of the concerns.

The more important concern is that the extended use of the drug may cause permanent damage to your organ(s)
有幾爛?
體質問題
試下用factiv啲產品
本地牌子💛 用咗一年幾了 冇再生瘡咁際
https://instagram.com/factiv.hk?utm_medium=copy_link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞