塊面爛到就黎想死

217 回覆
36 Like 16 Dislike
Cls
去日本唔駛識日文?
又係叫人飲多啲水既frd
香港地天生同天氣環境問題唔係咁易改變到架
可以tg我
pank1234
過來人可以比意見你
Are you nuts? I never mention water or weather at all

What I mentioned is DIET, and it can be largely changed if you are determined to do so
過左25未
我都係生左好多年暗瘡
但過左25後小左好多
而家主力搞返d火山口
壓力大唔大
我係話你既建議同叫人飲多啲水冇分別呀
逢親暗瘡問題啲人第一時間凈係叫人食多啲菜,戒熱氣野,爛面既人點會冇做過呢啲
我既意思係你hea一年睇吓自己皮膚有無好轉,去日本hea一年幾萬蚊唔做嘢咩都得,又可以去睇吓嗰度啲醫生
唔鐘意既去澳洲英國咩都得啦,無話一定去日本
A酸有冇食夠劑量先斷呀?
有冇驗過係咪有蠕蟲?有冇戒麩?
參考下佢d文
https://shop.ezskin.com.tw/blogs/陳皮靠腰31-40集/16598
不如樓主講下平時3餐大概食乜野睇下係邊度出事
要戒哂奶製品同糖先
You probably have reading disorder, as I never mention 戒熱氣野

Having a healthy and plant-based diet consistently is never easy and is much much more difficult than paying a few thousands for seeing doctors. It’s laughable that you think 爛面既人點會冇做過呢啲
Green tea is fine
次次吱完即痴暗瘡貼 個一粒就會好
做激光我覺得真係有好
If you want something sweet, drink fresh juices
試過食完a酸一個月後
有日係咁食朱古力之後面酒就多左好多

想知要戒糖既話 要戒到幾盡

生活好多野都有糖咪咩都唔食得

我最盡都係以前一日一包檸檬茶/汽水
變左一星期飲一次
有冇check過食物敏感測試 或者可能係蟎蟲作怪
我係呢兩年突然狂爆 俾啲暗瘡搞到個人好down同成日失眠 所以都明白樓主感受
祝早日康復
Natural sugar is alright
咁多人想知,你咪呢到講囉,做嘜要tg
有冇相睇下
冇相好難幫你
我食左supplement 有好轉

利申: 非打手 一直有暗瘡十幾年 而家叫停左生
影你廚房有既糖,油,奶
黎睇下,有包裝影包裝。

另外列出你呢兩日三餐食乜野,飲乜野,有冇走甜都要講。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞