其實點解大陸人唔出下聲?

367 回覆
553 Like 26 Dislike
救災都計 / 面子工程

救完人 啲人淨係記得黨有幾偉大
呢單真係….. 屌
刷靚首抽,但如果自己爛泥扶唔上柄都無用嫁,你用晒d錢,下一代都係做地底泥。

除非你靚到做賭王個仔,誠哥個仔,否則都係富不過一代
曾經自稱最強最自豪嘅六大產業,依家變成乜嘢樣?

好嘅大陸人你唔學,學嗰班好食懶非嘅大陸人一齊去R著數,搶資源,做排隊黨。剩係識笑鳩人地喺地下痾屎尿,睇人地最柒最無文化嗰面拎優越感。

人地大陸真正嗰班尖子,默默耕耘,將你香港嘅知識同技術帶晒返大陸,做就咗今日嘅科技巨頭e.g. DJI(源自科大)

香港人,醒下啦。
一生一次嘅言論自由要小心使用,今次咁小事梗係要留返下次用
dji係因為香港政府唔投資格硬推左老細去深圳。
所以話你其實乜都唔知
因為佢地只顧自己
佢地只會話不招搖不添亂
如果喺香港發展,我諗下場會好似星之子個app一樣得100+下載
特首都唔係香港人選
比你一係地產商,一係支共2個選擇。

落唔到我地手
所以香港人先勁,講真話其實都要付出成本
而家仲多左人唔做港豬,只不過你禁住,唯有先保全自己。
因為出完聲就無第二日
最接近嘅制度外抗爭係2019,個結果你有眼睇,唔好成日話乜嘢少咗人做港豬當贏,多咗黃絲當贏,又話乜嘢2019無白廢。

唔好再呃自己啦,如果到呢一刻你都認為制度外抗爭有用嘅話,真係好天真。

制度內做自己應做嘅嘢,向上爬,你心中嘅正義先會有機會見到曙光,做唔到嘅話,我寧願你走,都唔好做制度嘅祭品。
佢地而家吹緊係美國出氣像武器/5000年難得一遇天災

總之唔關黨事

市民自求多福
Bingo!
叫完出嚟先發現自己叫唔出聲
所有死亡人數除 14億都係微不足道。
冇人會理。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞