其實點解大陸人唔出下聲?

367 回覆
553 Like 26 Dislike
個原理就好似reddit全部都人媽屌阿侵一樣

個admin控制左講乜 因為你只聽到admin接受的聲音

你點了解大陸諗乜 係睇微博 但佢比中共控制 反對聲音根本你唔會見到

小粉紅存在 係因為中共比佢地存在 中共唔做admin 全國小粉紅立刻消失
一樣啦,鄭州人都有好多為救別人而死
細思極恐,完全想象到香港喺國安法之後同大陸有幾似,中共最撚叻玩控制

獨立思考真係好重要
希望下一代唔好比人溫水煮蛙 潛移默化咗
有咩發聲渠道
關大唔大膽咩事?
民憤完全唔關大膽事喎清
係睇你有幾接受到成件事
你再留意下 前排先有人斬死兩個城管
又關大膽事?

鄭州浸撚死咁多人
你唔對抗唔通我又屌柒你細膽?

同埋留意番我係問 「點解」佢地唔出聲
從來都冇笑鳩佢地嘅意思

如果你要反 至少用字上唔係細膽先
應該係睇你有幾憎個政府
第一出左你唔會有機會知

第二出左聲果批,出左冇耐就早登極樂,你更加冇機會知
以事論事,講緊水災問題,你突然轉Channel 去講錢嘅問題係無意思。

大陸人唔係唔出聲,而係比較實事求事
打比如呀,權不在民實會比官貪撚晒同做錯晒野
同意依d片唔完全可信
但不如你都講下點樣叫真既證明
官方報告定獨立調查?
證明係假新聞假消息
又贏
一係變佐condom坐緊監

一係神早移佐民啦
呢樣真
”嗰期”基本上搭親地鐵有開airdrop都一定收到, 偷睇到send嘅咩人都有,有西裝友,大叔,後生仔女,c9都有
水災肆虐,每分每秒都有人命傷亡,點樣解決眼前問題先係重點,而唔係離地去做冷氣軍師。

不過我回應返你嗰句,以疫情為例,一眾歐美先進國家感染死亡數字位列全球之首,足以說明「權不在民實會比官貪撚晒同做錯晒野」呢句嘢本身已經有邏輯性嘅問題
點出 一出就有人黎捉鳩你
你香港都出唔到 何況支那
呢個時代好難再有平民起義
其實有d大陸人係知道就算出聲都冇用
你千萬不要對這個國家的人們抱有太高的同情,他們自身所承受的屈辱和苦難,多是他們應得的。
幾憎有乜用,仇恨就反到?
無人知個後果,你敢唔敢反
你又知佢地唔反抗? 你又知佢地唔想反抗 ?
咪當大陸人傻喇,懶自己識好多咁香港人
人地當然知咩事,但feasibility 問題無得反呀,點解
我夠唔鍾意政府,但我係香港都無你地咁勇敢去反,知同take action 兩回事黎
所以我咪問點解囉

佢夠膽
我係樓主就收皮,咁柒問點解
我點知點解樓主何來講得岀何不食肉糜呢d 說話
首先有災禍冇人想
之後問點解唔反抗? 知道咗就一定反抗到
人地醒香港人咁多,會唔會要忍住忍住唔講 係有知個機會講呀
佢地心想就講得咩,我夠心想你醒下,唔忍住爆你喇
真係零了解加零同情心
之前無聊去咗微博睇下
有人自稱係鄭州人
話死亡人數唔止咁少
下面即刻有人話咩”不造謠 不傳謠”
未經官方證實既野唔可以講
又話cap低咗佢講既野到時告佢製造恐慌
自稱鄭州人果個即刻謝哂皮
1) 無呢個機會
2) 因為想唔代表一定做到,大家result driven ,如果投訴後會死,就無人會投訴,我宜家係香港都做緊同一樣事
3) 因為知發生咩事,但無力感加無奈,你知道咩事可以做到d 乜
4) 咪撚再屈鳩大陸人係小粉紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞