其實點解大陸人唔出下聲?

367 回覆
553 Like 26 Dislike
公義 同資源多寡有咩關係?
你自己/下一代資源多與少同社會自唔自由唔掛鉤架喎ching

所以話你諗野自私就係咁解
叫做喺一個地獄好受啲
你呢d唔係坐井觀天,係離地到外太空
你到底知唔知呢個真實既世界係點

而家咪睇到支共呢套掩耳盜鈴既方法係唔work
你講到咁勁點解香港人中國人仲要爬出去移民

能夠讚美同支持一個死不認錯殺人如麻不斷欺騙既政權抱有衷景既人,真係智力同認知充滿問題
香港可能都好多人唔知721,831
佢既意思係做一隻港豬
唔好做一個人。
2019 之前我同佢同樣諗法
19之後就
呢樣未必 至少嗰時有蘋果喺度
之後就唔知啦 到時又屈傳謠
有曬共識 只係唔講only
公義?我剩係知道當你有權有勢嘅時候你就可以執行自己嘅「公義」,定自己嘅規舉。自己做毒撚匿喺屋企玩連登,講說話幾好聽都無用,你唔會幫到任何人。

想像下,張無忌唔識九陽神功,鳴人無九尾附身,路飛無橡膠果實,個人幾撚正義都唔會有人理,唔會有人支持。

日日喺度嘈怨巴閉有乜用,真心想貫徹自己嘅正義就不如做實事。
自古以嚟,有邊個政權無殺過人?
共產黨殺國民黨,美國殺紅藩,紐西蘭白人屠殺毛里人,日本屠殺中國人........

過去並不是全部,最重要係現在同未來。

連習大都無再提過南京大屠殺,乜嘢六四,六七暴動,真係濕濕碎。

證明佢都係一個做實事嘅人,同日本糾結喺南京大屠殺做乜!?糾結廿年人地就算跪玻璃賠十億比你又點!?

不如認真發展國家經濟科技,一間騰訊,阿里巴巴交一個月嘅保護費都唔只呢個數啦。

美國制裁官員咁耐,除咗做個樣之外,中國有幾可反制!?官員損失一億,我比返夠五億佢,等佢乖乖留低幫我做嘢仲好啦。

呢d先叫做實事
你打漏咗句*喺中國
我而家都係貫徹緊我既意志
唔會向支共同現實屈服
起碼我而家訓得落覺

呢刻你睇到既野不久將來都會改變
維尼而家你估佢怕唔怕被反噬死無葬身之地
人終需一死,墳頭墓地只係留比後人悼念,對已死之人根本無意義。

所謂道不同,不相為謀,祝你好運
意志係可以承繼比任何人,生命可以影響生命
一代傳一代。
可以點出聲?
佢地開心都黎唔切啦 又可以發死人財
香港人有乜嘢事係做唔好?
支那人係香港老奉咁又食又拎,綜援 公屋 免費醫療 免費教育
全部香港人找數,你戇鳩到話『香港人成日連一件事都做唔好』?
香港咁撚閪你都忍得,你唔上街出吓聲?

咁𠹌暴政 咁多人坐監
重生點人數大過死亡人數
你估養咁多解放軍真係用黎打仗
同黑警一樣係用黎壓制人民咋
識刷首抽
係支那,生勾勾嘅平民都冇人專重冇人理,日日做韭菜。

死後當然更加冇人理
屌你老味,樓豬你既記憶有冇咁撚金魚呀

基本上就係支那文化小聰明怕出頭囉,個個覺得先行先死等人地做
香港都係咁,大多數人一覺有危險就自我收皮,唔似白人韓仔佢地明知危險反而更反抗
所以咪冇忍囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞