其實點解大陸人唔出下聲?

367 回覆
553 Like 26 Dislike
啲人信先on9
好似蛋餅強咁 好唔合理嘅野都信咗先
心理學嚟講好似係咩咩權威
弱智仔
好老實咁講 一定搵唔到
正如呢個topic 咁
戴定頭盔先,我只係評論舉旗呢個行為,並唔係想港獨。唔通第三者評論有人舉旗光復香港既做法等於港獨咩
岩岩呀媽睇cctvb 無線派咗人去採訪
有個女人對住個三色咪狂喊
叫無線記者幫佢出聲搵返佢個唔知老公定咩
話企咗喺隧道後三日三夜都冇人理佢

我記得以前都會有呢啲情況
即係無線走去採訪大陸啲新聞
總會有一兩個路人走黎話呢單野大陸冇人理 一見到無線記者就嗌晒救命咁
我成日心諗呢啲人會唔會播出街之後比人拉
出聲=被迫飲水
網上出聲不嬲會有人mon post del post,分分鍾好快上門拉人,唔少案例啦
我上bilibili 睇人點仆街有幾慘
最多人咗嘅片唔係怨天怨政府
而係好慶幸停咗雨,水開始退,最艱難嘅時候已經過咗...
感謝救援人員通宵達旦拯救被困市民...

利申:原本想睇 blublublublublu...
大飢荒死幾千萬人都係咁
呢d小兒科啦
最後會瀨落地方政府到,中共仍然無事,換過啲地方政府再繼續,non stop咁loop,中共仍然係偉大嘅黨
得一次言論自由既機會
都好多人出聲
品葱 YouTube
仲問係咪?
14億人分擔左 所以無問題
咁都問得出 真係on9 用香港人既concept去諗大陸人
水底唔傳聲,blublublublublu
因為大家係同心協力做實事去解決件事,而唔會玩浪費人力物力去玩政治

就結果而言,就算玩到中共倒台,一樣都會有水災,咁點唔用有限嘅資源去主力解決水利問題?
食黃店
香港人已經慢慢失去恥笑芝麻仁既資格
其實有提,正話望過下仲bump緊水
支乎都上到熱榜頭3
應該未處理完,周圍d 小鎮都需要救援
要睇大陸人有無出聲,睇呢到/ twitter有咩用
唔通佢地會翻牆講咩…..
所以話 接受能力高到一個位已經理解唔到
記得上次有個小粉紅台主飲醉酒
爆曬反共真心話出嚟 笑到gapgap 聲
除14億 問題都不是問題了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞