其實點解大陸人唔出下聲?

367 回覆
553 Like 26 Dislike
佢地打飛機個陣就呀呀聲
出聲
香港班狗要升官 就要落力嚴打
收拾咗生果 即刻升官
本身唔洗死
出左聲死埋
中國要向前看
相信黨 不造謠不傳謠

有冇片
我都係對返題,人地問人陸人做乜唔出聲

咪因因大陸人唔講政治,只做實事解決眼前問題
當年d咸水樓依家仲住緊人,

另外新世界一偷雞豆腐渣就即刻穿煲,證明咗依家香港個監管system仲work

你唔明有時市民只不過想解決問題,唔想理政治
大陸人都問:其實點解香港人唔出下聲?

港府成日送錢送生意返大陸 養到肥肥白白

有無諗過我哋唔會睇到對方嘅聲音?
其實香港好多人都一樣唔想理政治,去一間正正常常嘅餐廳食飯,而唔會為咗食黃/藍店而盲目去食屎,所以點解元氣仲有人排隊,因為好食,抵食
what does the fox say
有冇聽過治標唔治本

其實大陸都有明眼人
不過少
大陸應該比香嚴重
香港自從強人同私怨撚勢力壯大之後
講咩真說話都係阻人搵食
公開覺得有D野係搵笨都係有問題
反而好多野明坤人就冇人會出手話搵笨
之後又會出現一個好似故事去編排某班人
而且有良心有道德嘅事情等等
有邊個夠膽出聲?
新世界係自己自爆,維護自己聲譽。
知唔知道塞格大厦
黨話無結構問題就無結構問題啦

你到底有無真正用個腦去思考

鉛水單野好彩有第四權把關,不過而家無啦
不過呢個都係你想見到結果
將問題掃晒落枱底睇唔到只睇表面,就等如無事又發生制度運行良好
水浸嗰班 聲都就出就死咗
一生人一次嘅言論自由都未用
啲人信係傳謠先on9
就算信都要諗下係咪真先啦屌
自私嘅人咪咁諗囉
一味諗自己 到時又係下一代受曬
當然你唔生都吹你唔漲
其實我細細個已經好唔鐘意返大陸,喺羅湖火車站掹衫尾嗰班乞兒仔仲記憶猶新。

但事實上大陸係一步一步咁進步緊,由以前比經濟低迷嘅日本都追唔上,到依家全球第二大經濟體。

你話佢治標唔治本,但係人地成個國家真係進步緊,問題係佢地施政重於經濟,民生,科技,定係軍事。
一出聲就被消失
呢個世界上係無完美嘅制度,

只會透過不斷從失敗中成長,

最重要係著眼解決緊急嘅問題,

然後從錯誤中得到教訓,

而唔係坐井觀天剩係著眼別人嘅失敗,從取笑人, 奚落人獲取快感就算數。

反共還反共,如果連理智都保唔住,咁同野人有乜分別
如果真係為下一代著想,不如實際努力進修,向上爬,為子女爭取更多資源仲實際。

你睇下李澤楷,鍾培生嗰班富二代,一出世叻我地好多咩!?

但係點解人地嘅生活,眼界,圈子可以同我地差天共地呢?
你見過韮菜識講嘢未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞