住開港島區既人住番出小小係咪會慘過死

721 回覆
1295 Like 123 Dislike
揸車掉返轉 港島啲人揸車屄到無人有
港島啲路已經窄 仲要成日趕住去死咁雙白爬頭
啲七人車衰撚過DC9
遲早出大大獲野
千萬富翁果堆擺到明係太古城同康怡。柴灣?收皮啦

只要係港島人講東區邊度最有錢都一定講寶馬山
太古城都算,冇人會先講康怡
你係咪住大西北成世都冇黎過港島?
間大宅重建好搬番去深水灣幾年啦,之前暫住係壽山村道。
唔記得有個東半山,太少去東區,我自己住西半山
我住將軍澳個邊既
有時同人傾開計話要過港島玩
啲唔熟既港島撚就會衝出黎話我識路我我教你行呀乜乜77
好似全世界得港島撚識港島啲路
我又真係未見過九龍新界人會咁
唔好理條憤青傻9啦
週圍咬人
地鐵啦 塞左廿幾年香港仔隧道唔夠咩
巴打點睇豫苑
般咸道出口唔駛落列堤頓道條斜
但好似去地鐵站都5分鐘
但對面有個巴士站又唔錯

般咸道算勉強接受有野食 (至少行10分鐘落到去水街個頭)
香港島太紅,搬咗去英國

豫園唔係列提頓道啦,而且價錢再平d
豫園無咁好住,個人覺得,不過勝在停車場勁多位
貪佢般咸道有地鐵同巴士
柏道個入口都未必用

列堤頓道d樓要落多個斜,你個度去巴士站/地鐵站幾耐到
落雨會唔會好唔方便
因為我渣車,如果要交通我個度真係唔得
但係買的話,我個度全維港景,無遮無擋
同埋d 管理係好好多
條線西到。。
咪係,樓豬住慣大西北要男友陪你做新界牛(荃灣)
利申:九龍人,十年都唔入一次新界(包括荃灣)
對九龍人嚟講都係冇乜分別,咪又係新界
利申:十年都唔入一次新界嘅九龍人
樓豬自己做開新界牛就要男友陪佢
住九龍都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞