住開港島區既人住番出小小係咪會慘過死

721 回覆
1295 Like 123 Dislike
商住食撈埋一齊都唔好?你係想好似新界吓吓揾野食都行遠下去唔係就得嗰幾間揀?
唔好
你一定未感受過樓下餐廳啲油煙熱氣攻上嚟 夏天熱加熱 又有味
朝早啲車泊哂喺到食早餐double park塞住走唔到又響安 嘈到
日頭好多人喺附近返工 想食飯都要買外賣
應該大部份港島九龍舊區都係咁
住喺馬路邊都逼住晾衫出去曬 啲衫好污糟 又大塵

我好想住新界
咁係你住低層問題關乜事
你以為新界就唔係咁?
除非你住村屋或者樓下乜鋪都冇啦
新界有新市鎮規劃得好 例如將軍澳 天水圍 住宅還住宅 區內唔會塞車 馬路闊 單車徑 公園 公用設施會跟城規會按比例咁興建
但缺點的確係9成舖頭入哂大商場 冇地舖 冇小店 選擇少
如果你話元朗大馬路嗰啲舊區就同港島九龍一樣啦
CLS咁都叫朋友
嗰條仔講到自己離開港島唔得

除非你話住淺水灣深水灣赤柱甚至係半山豪宅
如果普通私樓就算鳩數啦
再者同你講得咁樣住都有錢過譜

冇錢到要攞住港島來做虛榮感真係好撚戇鳩

建議早日同弱智仔分手
唔好浪費大家時間
井底之蛙
佢根本無當過你地係朋友
字都唔識睇 真係唔知邊個先係廢老 見到人地疑似有相反意見就頂唔順沖出黎吠 其他既回覆仲斷埋理智線 成個生番咁 住邊都無分別喇 有咩好討論
呀死廢老你住邊咁巴閉呀鬧人生番,你大學學位都可能冇
你對新界既幻想未免太嚴重
唔塞車都講得出
你邊到都話垃圾架喇大家都想知你住邊到咁巴閉 你就真係無大學學位喇 中學都唔知有無 字都未識睇 唔夠講淨係識人生攻擊唔係生番係咩
搵到工未啊社會垃圾
喂你覆到未? 上面一樣都笞唔到 每一句都驗證自己係生番自己講自己野 今晚記得去donki買特價黑點三文魚 一路食一路對住咩kpop Jisoo打飛機 死毒撚
呢樣係真
呢個年代真係仲有黑社會收規
唔一定係街邊檔或者黃賭毒酒先係
普通街鋪都會有
你唔好以為真係冇….
但亦肯定不限油尖旺
我都無話邊個睇唔起邊個
杏花邨有狗宿,所有種類你諗到既都有,又有ive 教師宿舍
你現實一定係油頭毒撚黎,搵工都要上連登問,代你老母教埋你做人好冇
岩岩落左去買美心元氣今晚睇住黨姐ig打飛機?喂你覆到未姐好悶呀 下次又攻擊邊樣? 身高定體重呀毒撚
俾人串兩句就無中生有,你睇下精神科好啲,見到你啲字都feel到你激動到爆血管,好心你做人唔好咁小學雞啦,想屌人又搵埋啲弱智野黎講,簡直不值一提,唔怪得你搵唔到工,免費都唔想請你呢啲EQ低又弱智嘅人返黎篤眼篤鼻
成q日就開埋d垃圾拍拖post好撚柒呀屌 無女想同你食特價黑點三文魚定要飛去韓國整埋容ff溝到你既kpop女神呀
我淨係知你條廢柴失業幾年都搵唔到工,失敗者上連登搵存在感,唔緊要嘅,呢個世界大把你呢啲咁嘅廢柴,搵唔到工咪住公屋攞綜援囉,白卡集中地好啱你呢啲人住
真係唔知邊個俾人串兩句就沖出黎吠個個回覆都無重點 爆哂血管話人廢老又廢青 小唔小學雞我唔知 我淨係知有人正常討論都做唔到 字都唔識睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞