住開港島區既人住番出小小係咪會慘過死

721 回覆
1295 Like 123 Dislike
去過幾次 有次係反送中個陣去啲人話香港人好麻煩
點睇 吹水佬

鳩吹唔洗錢我話自己住火星火星人支持香港獨立都得啦

澳洲唔係最多都講得出 美國英國去過好多次 一講自己係香港人啲白人都係好nice 去親澳洲都俾人歧視咁
定係你係住Chinatown 個啲傻鳩
英國咪又係咁,直頭喺條街度打交添啦,我又唔係住Chinatown呃你做乜鳩 同埋Chinatown 冇樓住
得罪講句
九龍新界人同港島人嘅質素真係差幾條街
淨係講搭巴士都已經閪過港島人唔少
認真其實加拿大最好,係果邊啲FD話未比人racist過

澳洲留學三年,我已經中過兩次
太古站打後果啲
D優越感邊度黎

我住半山但唔會因為住邊區而唔同人做朋友,但內心真係覺得屯元天係垃圾地方,唔好叫我入去就得了
加拿大其實都睇你住邊,多倫多嗰邊已經係比中國殖民,嘢食都啱香港人我都好掛住嗰邊去嗰邊接近住左半年,係冬天差啲太凍
度度都有貴新樓架la, 但唔代表係好區喎,公屋居屋舊樓集中曬係果邊,就算有海景望既位都差過人,過油尖旺又唔方便
拿,我就冇講過係貧民區既,只不過剩計港島黎講係比較差,特別係柴灣完全冇港島feel, 似葵涌or觀塘咁樣
會好大對比
交通一定係港島方面
同埋個邊既街結構冇咁亂係真
我就係港島搬去九龍
成日番港島行街食飯
方便*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞