住開港島區既人住番出小小係咪會慘過死

721 回覆
1295 Like 123 Dislike
大西北唔會咩?

其實港島好多地方都唔會一落街就係人
屯門其實都一堆豪宅別墅… 睇唔起人係個人修養問題…
葵青柴灣我都住過遠到癲 個個地鐵站上蓋咩 現實番少少好嘛

葵芳出個銅鑼灣都45mins起跳啦 住石蔭轉車又點 9up唔洗本
我都唔明點解d文青咁少去跑馬地
深水步果d就係咁打卡
問題你買得起港島既樓價 你都買得起葵青既上蓋啦 你攞銅鑼灣黎講緊係啦 你唔攞中環黎講? 唔攞尖沙咀黎講?旺角呢荔枝角呢? 呢啲都商業區黎喎
btw石陰啲公屋區就收返埋啦
由細到大都係住係到,朋友屋企人係哂個頭,真係唔想搬得太遠
觀塘深水埗真係垃圾地方
條街全部都係阿伯同老粗、個個都甩皮甩骨咁真係嚇撚死人,以為自己去左難民營
住開港島真係無得返轉頭
住港島都要睇邊度嘅
如果係北角杏花村柴灣垃圾港島東仲衰過住九龍
如果係西營盤個堆舊樓廢老區更加唔掂
除左大坑西半山渣甸山山頂個堆其他都冇分別咋喎
去睇吓IFC, Charter House, Champion Tower,肯定唔係嗰啲IANG保險狗
太古港島東又唔垃圾?杏花村自成一角又垃圾北角寶馬山又垃圾 城市花園又垃圾
原來9up真係唔洗本
跑馬地就咪搞喇 塞一塞車半個鐘都出唔到灣仔
就係weekday先多人入跑馬地
勁多地盤佬 仲有成大間養和
未計幾間學校有幾多學生
全香港都咁多人架啦
除非住村屋啫
溝女溝著個大西北,陰鳩公,
諗起日日送返屋企寧願分手
細個儲開觀塘,出來做嘢後就住薄扶林,跟住搬咗去鴨脷洲,依家住西環⋯ 依家發覺西環好方便,近嘅落樓下食嘢又得,坐10分鐘車去中環食嘢飲嘢都得
有既⋯ 我有D親戚賣左北角,搬去將軍澳
我有朋友出世返幼稚園小學中學大專再上大學之後做嘢,都係喺港島,仲要算係屋企附近,好近屋企。
離開港島就話遠
女仔嚟
南區真係好方便,去銅鑼灣,中環,灣仔都係半個鐘內
荔枝角商業區油尖旺無問題呀 葵青荃灣再入咁都唔kik

同價都要港島先啦on9 住慣方便就係會覺得慘過死宜家屋企的士去中環灣仔10分鐘就得

講句唔方便你都引伸到咁多 煩撚過狗
其實住港島,你返工放工唔使同人迫,果下真係好爽
北角係衰好舊同埋福建幫 方便緊係方便
柴灣小西灣就真係垃圾啦 好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞