[鐵定留守?] 採用開放式世界!傳 PS4 明年獨佔推出《Monster Hunter 5》

235 回覆
21 Like 8 Dislike
日前 Capcom 宣佈將會推出 Switch 版《Monster Hunter XX》,雖然今集只是移植作品,但可以預期日後 Switch 應該會有更多該系列新作。至於其他家用機機主亦不用太灰心,皆因在上述消息公佈後不久,海外 4chan 論壇就傳出 Sony 已經取得《Monster Hunter 5》的獨佔權,並預定最快明年於 PS4 上推出。

據消息指 Sony 已經向 Capcom 支付了一大筆錢去將《Monster Hunter 5》(以下簡稱《MH5》)收歸旗下,而由於 Capcom 亦看上了 PS4 的龐大市場佔有率,因此據報雙方已達成協議,而 Sony 亦不介意《MH5》登陸 Xbox One 或 PC 平台,但卻指明不能在 Switch 上推出。此外,為迎合西方玩家的口味,故《MH5》將會作出大幅改動,比如遊戲將會變成開放式世界,戰鬥系統會有所精簡及加入 QTE 元素等,同時亦減少道具收集及出征時的準備時間等。由此可見《MH5》將不會再是一款 lobby 遊戲,反而玩家可以在大地圖上尋找及迎戰各種魔物,玩法變得更似一款 MMO 遊戲。

雖然 PS4 推出《Monster Hunter 5》勢必會帶來一番新景象,但消息同時亦指出 Switch 明年亦會有一款《Monster Hunter》新作,只是遊戲內容與《MH5》完全沒有關係,反而會繼續採用舊系統,並會定位為手提遊戲,估計極有可能會同時推出 3DS 版,如此一來便可滿足喜愛傳統玩法的日本及亞洲玩家的需求。

sources: https://unwire.hk/2017/05/29/ps4-monster-hunter-5/game-channel/
各位諗住出switch 嘅巴打點睇
罪大同任記牙齒印咁深

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有
8月玩住switch等消息囉
2部機都有

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

可能樓主無呢 佢要二選一
兩部都有 講撚咩
Ps4就一早買左
Switch都準備買
係有d人咁鍾意on99等所謂既正統薛丁格的MH
MMO

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

講真今時今日鐘意打機既大部分都有PS4架啦
如果等得既咪得PS4版囉
唔想等既咪玩switch囉

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂
已經比人坑撚到買齊,就黎夠料砌牆

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

可能買Switch有失信仰呢
mhf 加強版?

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂

坑既係3ds/nds 當年因為mh想出 但諗諗下就不了

個畫質衰過以前psp mon又細 睇到眼都盲
Mmo
做乜撚野姐
係唔係堅呀

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂

邊個mon細d

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂

邊個mon細d

無愛就無愛, 講撚到3DS好撚廢咁
扮乜撚野

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂

我都無買3DS
不過吹到PSP畫面靚過3DS就
三部都無
買邊部好

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂

仲有人信

我有錢雙修 8月玩住等

你就望住等

有咩點睇
兩部機都有

而家佢出係邊部都無所謂

邊個mon細d

攞部LL出黎

利申:買左第一代3DS,右ANALOG都無
最垃圾既網媒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞