[激鬥戰車]F1 2021 英國站 賽後討論區 3

735 回覆
1 Like 27 Dislike
賽例寫內線入灣只要substantially alongside 唔洗fully alongside,而當時咸front wing 過左max架車既一半。

答非所問之餘仲要講半唔講半

呢條例係針對防守車嘅行為,只要架進攻車較大程度同防守車平排,防守車要留足夠嘅空位俾進攻車。進攻車可以做嘅嘢係利用防守車提供嘅空間做超車嘅動作。而家Max 邊度無留足位俾咸?自己重睇返max 入灣時同內線有幾遠,我連個膊都讓埋你,肯定最少有一個車位闊。

同埋substantially alongside 之後所以點?你都無答人。
下次佢streaming睇下先
我之前咁岩youtube個推薦推左條短片比我咋
咪話左佢點講我點聽,上黎clarify 下學下野熟
Allison話on entry部車份頭過左Max個mid point 呢點我同意 on entry的確係接近fully alongside
之後到turn in 喊狗應該意識到會推頭 就brake 變左頭轆對尾轆 miss埋apex之後就撞
佢當時已經知自己有機會比人罰啦
同埋之後Allison講話唔比lose control 咁喊有無lose control? 佢應該推緊頭喎

而家睇多次喊個onboard 覺得佢係縮同唔縮之間唔知揀邊樣 到最後太遲想縮 之後推頭miss apex就撞
所以點都要罰 係FIAMG對喊鬆手姐
大佬呀 係條街度忍笑忍得好辛苦
好天真好傻
天真過天真嬌

其他人場場粗口滿天飛 但公公連粗口都好似好少聽到佢講(除咗To whom it may concern)
另外再補充返 James Allison喺條片入面話right of corner
我自己就覺得喊無right of corner
雖然臨turn in係substantially alongside 但係之後開始turn in就已經係Max前過喊好多
所以喊唔係substantially alongside
因此FIA係要罰 不過10s真係唔夠 最低要求係drive through (因為要幾圈內serve先有用)
其實我覺得佢 race debrief spin 呢件事 spin 得好難睇
平治話 hit the apex 唔係車手責任
但事件既重點從來都係前車喺內檔比左1.5個車位既空間比咸而咸有冇盡力避免可避免既碰撞

hit the apex 重來都唔係車手責任 但安全駕駛避免碰撞就一定係車手責任

平治其實大可以老實啲承認咸係take左risk
賽車 take risk 好正常
take risk 就有機會炒粉
今次好彩可以 recover 到
咁件事咪降曬溫囉
imola: what the XXXX XXXX ah~
其實黑平認埋今次咸狗有錯都得,始終係俾人罰左,依家架硬死兜爛兜仲樣衰
我都覺得係,spin去有錯,10秒fair咪算。
呢排黑平d 關公食左屎,有彩要攞盡。或者不嬲都係咁,個時贏strategy 都係日煲夜煲
講take risk max都take左risk
啱呀 exact7ly
所以咪應該咁 spin 囉
因為兩邊都 take 左 risk
外意既結果又唔係可以控制既野
然後擺個「我都唔想」「係咁架啦」「今次 recover 到好好彩」甚至貓哭老鼠「好彩Max都冇大礙」既樣出黎
咁咪得囉 咁咪吹佢唔漲囉
因為之前幾年都贏到開巷
公關係順風順水個時係冇幾多次大鑊野比佢出錯
今年架車冇升級連續幾場奶哂野
WDC WCC都落後 公關咪開始食左屎咁囉

好彩仲未買F1 2021
個damage fix哂
同之前啲試玩唔同 例如試玩版會rear wing爛哂
正式版個damage同F1 2020一鳩樣唔會爛
EA真係呢
又話一蚊都唔好比佢賺
定我記錯左人?
其實更大機會係要就住火腿
火腿都唔覺得自己有問題
等陣黑平認左搞到火腿又謝皮
今年就真係唔使鬥落去
特別係今站火腿個態好到咁
你認錯人
我從來都冇話唔比錢佢賺
只係等大特價先買
大細牛其他三個車手輪流招呼神啦屌佢老母
等cd key 插到100再買
魚雷過咗檔去L平喇喎
同埋女同囡都比你搶哂
點解仲要幫你炸火腿
女同囡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞