[激鬥戰車]F1 2021 英國站 賽後討論區 3

735 回覆
1 Like 27 Dislike
"George! You are so bad!"

之前佢哋一齊玩 素仲扮火腿撞牙秦
Bottas

公公係唔可以發嬲㗎
法國站咪發咗脾氣囉
公公成肚火
不過個個都當佢透明
發火都冇用
咁發嚟做咩
其實判罰睇排名係on9 冇可能咁記 一嘢撞死Mazaspin 都唔使罰
不如以corner 咁計 快corner同striaght就最高 咁推落去
雖然MIA係成日搬龍門,但係一單還一單

上場罰牛奶同佩兩次都係因為冇留位俾人(=推人出街),佩走落沙跌位只係結果,叻兩次都冇跌位佩都照俾人罰
如果奧地利賽道出面唔係石仔係瀝青石屎,俾人推出去都無事嘅,你覺得fia 會罰咩?

fia 個判罰唔係結果論根本係廢話呃緊人
因為同樣嘅事一單罰一單唔罰佢落唔到台嘛

上年匈牙利魚雷推Gasly 推到離晒賽道魚雷邊有俾人查
我覺得跟corner計冇問題 快彎collision係危險好多倍
加上fia既rules不嬲都好多灰色地帶or任佢演繹 本身都唔係所有野同一罰則
重要STEWARD場場唔同

差不多次次有主場雞
仲有咸狗就算唔係intentional撞max都係intentional唔攞apex
入彎個下佢braking point仲要早過max 憑咩可以有權揀line?
其實我覺點解所有incident 都冇一份report with reason. Racing incident又好 first lap incident又好
都有份嘢睇
同隊嘅就算攬炒埋FIA都好少會罰

FIA原本都好手緊,係19年加拿大圖嗰吓罰咗5秒有太大爭議性,所以FIA先改咗把尺,除咗真係炒車唔係都好少會罰,最出名就係19年奧地利Max推叻出去之後贏咗冠軍,19同20年都係跟咁嘅尺度判

但係FIA今年明顯想揸返正嚟做,我覺得只要尺度統一鬆緊都冇問題
問題咪就係無統一嘛推人出界石仔地同石屎地已經兩種罰法,佢不如堂堂正正講到明自己係結果論咁罰就算啦
唔熟例。平治YouTube post race debrief 話賽例寫內線入灣只要substantially alongside 唔洗fully alongside,而當時咸front wing 過左max架車既一半。 都係咁句唔熟例,佢咁講我咁聽熟例既師兄可以睇下條片佢地有冇尻up
支持
tap個下咸左前tap max右後 可以幾substantially
仲有平治YouTube thx
條女 見到就諗起以前有Racing queen
中共話64冇死人, 我信了
FIA把尺從來都無改過
諗下永遠罰完係邊個得益就知
呢個就reference 番之前另一個巴打既post,直路係substantially alongside,入灣果下都係,但一路入隻灣內線愈黎愈慢,去到tap果下就係左前tap右後。到底計tap果下定入灣果下?

咁我諗住佢講野果個都係race engineer,唔係出IG post 果啲濕尻PR team
算9數 條友迷鹹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞