將軍澳討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
巴打你揀2期係咪直接睇b c d e室
睇落好似最靚景
6期下星期解ssd 見真章,d 細單位應該賺到傻
嗰個位去康城
其實你知唔知係邊 嗰個位
1房升到1000萬以下就會停架啦. 同埋LP6質素好撚差,成日比租客投訴漏水. 一落雨又比人屌
拿拿臨走貨了
計返同時間買,應該真係贏將廣將中嫁
利申,不是康城人
屌,算啦 將中將廣都唔同設計同老d
肯定無將南個d半新盤升得咁勁
將來日出康城肯定升到將南個d半新盤呎價
夏天你唔會行啦,重要係將廣買完野行返去咩
不過入哂伙入面都幾好恐怖,而家重有7至13期未入伙
舊時商場又未開 一手開價低水嘛
嚟緊剩低個幾期嘅一手貨都會睇住而家4-6期啲二手價嚟開價(晉海兩房都9球) 我自己就覺得唔會有咁多水位了
2期所有室都有睇過 (都係個句 唔自己睇過唔會知啱唔啱自己)
景觀我就咁睇 希望幫到你:
2房計得3個座向, 由最差到最好咁排:
1. F G向 東北 望山 望到山墳 同埋下面係環保大道會嘈 同埋G呎數又細啲 所以唔會考慮 (除非高層到望過左山 同埋唔會係窗台望出去) 如果要一定要揀 7 8座高層會好啲因為無咁近山墳
2. D E 向 西北 望湖同開揚既將軍澳市景 呎數俾B 細但主人房窗台可以用黎做床偷到啲呎數用, 而其中D 好過E, 因為E既景觀會俾隔離座既B C 遮擋左唔少景觀 (第5座既E會比其他座既E好少少 因為隔離係第一期 個距離會遠返啲啲 但比較上都係D個景觀好) (D>E)
3. B C 向 西南 望海, B 比C 大啲啲但C既 主人房有入牆衣櫃位實用啲 而且除第8座外, 其他既B會比隔離座既E D遮擋左唔少海景, 所以C會好過B, 但第8座因為係最出既一座 前面無野遮 所以係最好 (8B > C > 其他B)

如果真係有興趣建議搵D AGENT 帶你上去望下 自己望完可能又有唔同感受
噚晚先行完 夜晚ok啦
果邊成日吹10m條線,會陪隨住康城大升而無左
咪望住你幅圖右下角囉睇google map 啦柒頭
小心俾人話小巴唔計
一定要行路
康城馬會無得買實體飛 只可以入錢拎錢
唔歡迎廢老聚集
清半由將南過左條橋後向左行經過橋底後向左行就係後門, 就算入到閘都要拍卡先可行上平台, 而向右行就可以行返上正門...所以最好買架垃圾單車隨時方便出入. ( 不過TKO好多人偷單車, 我架停係天晉2前面個單車位都比人偷左2架車了)
康城啲半新盤已經升到22000-23000呎
個d過份左小小去到呢d價位,我買奧運站..啟德都大把貨可以揀
均價?
唔使理佢
嗰位師兄出名精神有問題
康城就揀啲個別成交呎價有咁高吹咁高
佢唔鍾意嘅屋苑就有咁低吹咁低
真實呎價你上網一google就知
睇返主要係300尺頭嘅細一房
咁不嬲尺數細尺價貴嘅
將軍澳搬將軍澳here
返工近 路闊 空氣好 新 近屋企 遠離大陸
有細路既人推bb車出街都易d
諗唔到搬出去既理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞