將軍澳討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
仲好,有幾年安靜
好靚
我反而鍾意冇乜人
佢個場食店唔係多, 其他店立立雜雜乜都有, 而家想旺都難.
就好似SAVANNAH 2樓個場都係死場來.
人地講個意見都狗狗聲
討論區唔比討論?
我覺得過左火少少
呢到只可以講買買買
我都覺得佢地好痴線,方死人地踩兩句康城會無人買咁,唔知做乜鳩我自己就覺得各有各好,無咩好嘈
淨係呢兩個屋苑揀 我會揀清半
交通:一個行10分鐘左右到將軍澳站 另一個行10分鐘左右先到康城站 係康城站仲要等多唔知幾多分鐘先上到車 人地都過埋海可能先有車上 搭小巴既話清半7 8分鐘到坑口 峻瀅要15分鐘左右 峻瀅車113試過幾次都要等車人班次感覺無咁密(唔確定 最好自己親身去搭下)
發展商:一個新鴻基 一個長實 唔係話新鴻基特別好 而係長實特別差 峻瀅1 10年樓有好多位殘到似over20年 清半反而keep得好啲
如果一定要峻瀅 我會prefer峻瀅2 行過一次就對比到 起碼無咁殘先

利申:budget 問題 早半年都係睇呢幾個屋苑 峻瀅睇過兩3次已經叫agent唔洗再俾峻瀅盤我睇 反而我係東港城同清半掙扎左一段時間 一個交通食野方便 一個環境清幽唔洗樓望樓
我覺得兩邊都各有各鐘意追擊既人
不論康城將南都各有被互踩既時候

講野可以比返少少質素
康城狗前將南狗後
其他區真係睇到笑而不語
大家無謂狗黎狗去互鬧賤種啦
大把引戰狗,又唔係講d咩
正經討論下都唔得
無錯,係連登先鍾意踩黎踩去,咁有人係鍾意雙線黨鐵唔撚得架咩
你起底睇下嗰條煩膠,為咗踩而踩,搵到少少位就攝
都理解
不過互踩既point 都講左好多年
好似永遠都唔會悶同有停既一日
有啲令人生厭

Btw踩下踩下成區咪又keep住火箭咁上
無謂踩黎踩去啦 結論都係成區一齊升
所以低水係有原因的
峻瀅窮人恩物黎 不過越嚟越貴了
峻瀅1 真係好麻麻, 個平台花園座頭等完全OUTDATE同睇得出好CHEAP. 最衰既係座頭唔會代收件, 你屋企冇人只能掉係門口, 成個康城得佢係咁.
咁你最後揀咗東港城?
其實我就咁睇廣告,清水灣8座b室個河景好似真係幾靚咁,但係呢個post一定啲人叫唔好買清水灣半島
狗狗聲咪算客氣
隔壁POST叫開賤種架
笑康城? 又要做賤種了
所以隔離post麻煩見字都請客氣些少
咁樣loop好煩 大家都冷靜啲
兩邊講嘢都唔客氣,靜靜地討論下 區內邊度有好野一齊開心share仲好啦
無奈係積怨太深

外區就挑將軍澳成區機
將軍澳就互相區內圍內挑機
就快調景嶺都要開多個群組
早幾年聽人講話近山所以好潮濕, 成間屋同走廊都會濕晒. 師兄有冇試過?
其實呢個問題,將軍澳大部分區都會有
以前住坑口中層,可以濕到好似洗走廊咁

咁當然啦,呢啲再偏遠啲可能更加大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞