將軍澳討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
要一個個積睇
將中個窗台係送架
仲專業過啲aa
買樓要識睇呀
一呎都成兩皮
個到幾十萬架啦
咁賣返出去果時都會收返既
大貓同恒生 花旗 渣打 好似用同一間估價行

申請按揭果時會入多幾間 咁佢地果間估價行估得足緊係有優勢
同D一樓,內園,正北一樣
好市唔休賣
逆市賣唔出
君傲灣 d海景係真海景定好似陰道咁窄既海景
十幾廿年前果d舊樓係用建築面積計, 窗台計入建築面積, 所以好多都有窗台
而家果d樓係用實用面積計, 窗台唔計入實用面積, 但露台工作平台計, 所以發展商好多都加露台工作平台
要海景去買將南, 將南果d先係真海景
有邊d?清水灣半島?
就我所知,維景灣畔都有幾座都叫有真海景
藍塘傲好似係對正成個海
不過比我揀我寧願揀單位d望內園
Aa專業條撚咩
三座B 室真海景
但要高啲
將南個海景比舊咁既野破壞曬

尊重啦
呢條叫康橋
睇fb group 康城撚講
觀塘搬將軍澳?
你知唔知而家TKO2圍都係人患,
個個想搬出搬出九龍

"利嘉閣地產皇牌屋苑蔚藍灣畔二行首席聯席董事蔡庭勇表示,將軍澳廣場二期7座低層G室,實用面積約442方呎,採兩房設計,望園景,環境清幽。 原開價760萬元,經議價後減價6.2萬元,以753.8萬元沽出,折合實用面積呎價約17,054元。

買家為一對年輕夫婦,原與家人同居於觀塘,見將軍澳區發展比較完善,為能讓女兒有較好生活環境,於是開始在將軍澳區物色居所。 雖然上述罕有筍盤的價錢稍為超出預算,但買家一看便愛上,因為屋苑附近設大型會所,樓下連接大型商場及港鐵站,交通方便。 睇樓當日買家馬上回家與家人商量一個晚上"

【孟母搬屋】年輕父母為愛女出走觀塘+700萬「Out筆直」搬入將軍澳有苦衷!-經濟一週 https://www.edigest.hk/?p=308330&utm_campaign=ED_Sharing&utm_medium=Message_ED&utm_source=Copy_link
淨係計將軍澳站,10m樓下得清半有海景
上到12-13m將南海景好多選擇
天2天3都係樓望樓,要海景唔洗睇
觀塘果種逼同tko無得比啦
咁維景灣畔有真海景既,大約咩價
仲有康城LP幾有海景

洗唔洗10m 以上
10m樓下將中都有 大兩房 望將南
Malibu 細單位都有海景,望返將南
將中前面遲d起樓,10m樓下果d海景肯定遮晒
康城都好貴有海景
要平d海景 首都領都仲有d 9m中
三房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞