將軍澳討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
一早就要
將軍澳站月台多人到
但加密咗車會唔會令到車程耐咗
最後條數都係一樣
晉海2萬一呎,維景萬6一呎,羸下立見
人地都專登開咗個康城group. 住康城班傻仔仲周圍咬人,好難睇
晉海萬8蚊呎吹到2萬就知條友咩智力啦
康城啲樓咁新都係貴得維景廿年N手舊樓少少咁多,完全反映哂康城咩質素
康城頭三期守左咁多年d升幅
太多死症 講事實佢地班供供 aa又會嬲
唯一可取係第五期望將軍澳 足球場景既單位
幾肯定將軍澳調景嶺任何一塊地起新樓
尺價都肯定過硬康城
維景變新樓應該同天一同價
用新樓嚟同廿年舊樓比呎價
真係人唔笑狗都吠
天唔天一唔敢講
但肯肯定會高過康城一大截
真係貪佢夠僻咩
人地都已經專登整個康城區俾佢地一齊打飛機,佢地死都要周圍做傻仔,笑死
真係好煩
自悲心態係咁架啦
如果真係好嘢使乜打飛機
康城賣點係夠新,但根本個location係死症,將軍澳本身俾人感覺已經遠,康城仲要遠中之僻,地鐵又等嚟等去,個商場大而無當連佢地圍內自己都話啲舖頭廢
同樣新樓,將南就真係高幾班
中原地產研究部高級聯席董事黃良昇指出,九龍CCL_Mass創歷史新高,區內樓價升勢主要由將軍澳區的CCL成份屋苑帶動。以近四周移動平均計算,新都城呎價最新錄$18,087/呎,創下自身的歷史高位。新寶城、東港城及將軍澳中心/將軍澳豪庭亦分別於今年6月、5月及8月先後破頂,現時呎價繼續於高位企穩,距離自身高位分別相差僅0.8%、1.9%及3.2%。將軍澳區內成份屋苑的呎價連環破頂,成為九龍區內升市的火車頭。
呢個公園話起左差唔多廿年到而家部份位之前既公園位置已做埋地盤....睇來要等政府大樓起好後先會再會有最終定案及設計圖....起碼要再等多十年八左右.
隔嚟po有傻佬用康城最貴嗰啲屋苑同將南最平嗰啲藍塘傲比較呎價, 唔知想表達咩
唔好再自暴其短啦好冇

蔚藍的確有d舊,始終都16年了,樓底又唔高,又冇玻璃幕牆。
勝在價錢抵住d,我窮L買唔起海景天晉,近排收咗樓,舊舊地住住先。
好靚
早幾日去睇左坑口南豐...真心唔明個平台真係CS, 平台已經唔係大仲要起埋D羅馬式柱攪到條路窄到死又迫, 咁差既平台設計真係小見.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞