澳洲留學生討論區(10)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
聽聞business科係fail得多人
想問有無人知MD 係咪一定有placement 同internship?

我知school 唔guarantee 到
但正常嚟講係咪都會有? THX!
Adelaide 啦 regional area 有分加
都係八大
咁你讀邊間咁撚巴閉呀?
影張學生證呢望下先啦
讀Archi 讀左一星期已經擔心gard 唔gard到
咁你入黎做乜
我有底去讀 應該輕鬆過關,只係想搵間教既野係個市既需求
有冇考慮uni melb?呢間archi應該最top
我都有底啊 ching 報master ?
Placement 就一定有因為佢係4年入面既課程 而intern 就唔會guarantee 到

每個state都有唔同priority list 比每個category 既學生
Eg 維州既畢業生(計埋int.) 係會係priority高過interstate local學生
/ Anu 以前guarantee 所以學生有intern (而加remove 左int. 學生)

4年後既事冇人答到你 但係而加嚟講NSW果到可能太多int. 危d 之外 大部分都有
澳洲uni排名幾高又點 你哋只係一隻cashcow 係香港grad嘅傻9
到今時今日都仲心存僥倖覺得澳洲可以開關過去嘅人 我勸你都係死咗條心佢 澳洲只係一個左膠國家 大把垃圾white trash 未開始讀就轉地方 可能你屋企好有錢 但青春寶貴 無謂白白浪費時間係呢度
2022年仲報澳洲嘅人真係唔值得可憐
講到口都臭
啱呀 負皮我嘅人係咪不願面對?不服來辯
周不時仲有人會問 幾時有冇機會開關 幾時趕唔趕得切返澳洲 接唔接受澳洲offer好
見到都唔想覆
咁如果到時無intern 係咪reg 唔到?
有無咩後路? THX
hi pls add me
一定係monash 好d
但adelaide 有加5分+移民政策易d

利申 uni melb轉uni adel archi
我諗住master轉adlaide
好似好多paper work?
bachelor
比心機呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞