澳洲留學生討論區(10)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Scomo真係on9架喎 80%係impossible
分分鐘到時又有第二隻變種 要新vaccine先對付到
先唔討論疫苗副作用,大佬而家啲口風已經改晒做打完只可以防重症,啫係仲會中招嘅,同水荳天花卡介苗唔同嘅 喂咁你仲追個rate嚟做乜丫
佢咁講係咪希望啲留學生自己離場 到時就少啲人入境 真係dllm
其實話留學生要入境一定要打疫苗咪得囉
打咗都可以傳染俾人
依家澳洲一單都唔想有
Diu 咁打左都有 點解要追vaccination rate
澳洲真係好離地 係到強求啲冇可能嘅事
真係好想知佢唸乜
而家8月先得14% 今年年尾就會有70%接種率
佢eligible population係計16歲以上(根據abc news)
尋日睇有39.95%打完第一針, 18.24% fully vaccinated
不過我都唔信年尾會打到上70%
Vaccine係保護境內嘅人
封關係減少境內有COVID嘅人

澳洲好撚細膽,咩都要0風險,總知Vaccine+封關一定岩所以就做到盡。
不過佢地冇諗過自己整果枝AstraZeneca咁垃圾冇人敢打,依家Pfizer多返啲供應應該會多啲人打

下年完咗大選似會夠膽跟啲成功對抗COVID嘅國家行
rubbish scomo咁係咁講啦 唔通話2024就會打哂咩
SCOMO from Marketing
最緊要水咗你落搭先
弊在搞得黎都畢業啦
武肺真係好撚煩 影響咗好多plans
巴打好睇唔開
az係英國嘢嚟嘅
根本係佢戇鳩懶醒all in az 仲話not a race
依家出晒事又賴人唔去打針
大佬 一時又話50歲以上先打得az, 跟住又話60歲以上
依家又話咩人都打得, 仲叫人提早打第二針
彈出彈入搵鬼信咩

冇㗎啦, 多得scott mo同gold standard gladys
下年大選lnp應該會全面收皮
queensland終於join埋nsw一齊lockdown
該發表在CDC 《發病率和死亡率每周匯報》上的最新研究指出,7月3至17日麻省新冠肺炎爆發中感染的469人中,有346人(74%)即完成接種冠狀病毒疫苗。其中119名病人中89%帶有「德爾塔」變種病毒株(delta)。 同一個研究還發現完全接種疫苗的感染者,與未接種疫苗的感染者鼻腔內病毒量一樣多。

美聯社指該發現可能顛覆接種疫苗者被認為病毒水平較低,不太可能傳染給他人的想法。新數據顯示,起碼delta變種病毒並非如此,這對抗擊疫情來説是又一次令人沮喪的挫折。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞