寵物離世,真係好難面對

229 回覆
206 Like 4 Dislike
可以share fb領養link?
我去咗阿棍屋
毛守同一間小型狗場
養啦
你狗狗都想你有狗繼續陪住
千祈唔好睇番佢啲相同片住,眼淚真係會停唔到
22年咁勁
將你嘅愛延續俾下一個毛孩
相信佢嘅在天之靈一定會支持你咁做
樓主好人一生平安
I know that feel
試過兩三次,本身已經唔想再養,但屋企人都重堅持要再養
唔會忘記舊狗,但有新寄托會好好多
我對兩隻貓都係 佢地係我人生第一次養既貓 亦都係最後一次 我用盡哂所有既愛
養龜,長命過你
延續
你應該當佢地已經完成左呢世任務,佢而家走去繼續佢地行程
上兩個月隻狗都走左
果陣老豆過左身媽媽就帶佢返黎陪我
到我隻狗走頭果一個月 野又食唔落 又訓唔到
返返下工會自己喊啲情緒好唔穩
而家好少少 但一諗返起我就會喊

我真係好掛住你
支持你!

佢哋去咗一個更好嘅地方,咁諗會冇咁傷心
今日陪左我十一年嘅貓火化
兩星期前走
呢兩星期執返佢用淨嘅物資送畀義工
整左本簿,感覺好似仲係為佢做緊野咁
都係會掛住都係會喊
但我諗佢會想我開心過,我都希望佢留畀我嘅係快樂回憶唔係眼淚
我果隻係cancer ,好彩走嗰陣時唔係好辛苦
寵物死先最心痛,因為佢地曾經係你最親既,佢地用一生既時間黎倍伴主人,果重痛往往仲痛過自己親人死,唔明點解有d父母可以對動物無感覺,當自己兒女係工具,完全冷血
I know how you feel
養咗8年嘅龜龜月頭走咗,聽日火化送佢最後一程
只有時間會幫到你。但無論過幾耐都係會咁掛住狗狗,只是無咁易郁d就喊到收唔到聲
我自己去咗玻璃workshop
自己整咗吊咀日日帶
我睇過啲漫畫同書
佢地話狗唔同人
狗唔似人咁自私
佢想佢走咗之後都可以有小狗陪住你
佢想你開心
養啦 仲有小狗需要你
你諗下 個隻小狗無咗你就差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞