寵物離世,真係好難面對

229 回覆
206 Like 4 Dislike
我屋企隻貓貓養左十六年 難以想像佢死左我會點
喊多一個星期就會麻木咗㗎啦
之後間唔中諗起啲回憶 sad一晚半晚
習慣就好了
二個月左右
打去法性講堂問下有無, 近排有睇下佢哋啲嘢覺得佢地好正派嘅。
咩意思
3d整2d?
餘生要做個好人係天堂再見
可以暫時忘記依家嘅痛楚當然養新寵物其實都要好大勇氣,接受到之後佢都係會離世嘅事實養緊嘅時候無意中都係會諗起同之前嗰隻嘅回憶,所以養新一隻都係要好大勇氣㗎
只可以等時間沖淡
睇呢個po睇到好想喊
之前同屋企人領養咗隻狗,果陣隻狗已經好老

到而家都好內疚因為返工冇陪住佢走,果日lunch time我太擔心佢所以返去睇,點知已經走咗.. 但我感覺到佢係唔想我陪住佢走

我永遠都會記得我返工之前同佢say goodbye,關門之前佢望住我嘅眼神係有幾唔捨得.

佢走咗之後一、兩年突然夢到佢,佢同幾隻唔同種類嘅狗仔一齊望住我,可能佢想介紹佢啲朋友俾我識
睇呢個post睇到想喊
養左狗3 年,不停幻想將來有日佢會離開,宜家已經眼濕濕
我個隻08定09出世到而家 我希望我隻貓可以到20歲
我睇大家留言好up
喊ed…
呢間就唔會,係唔知佢無服務姐,
寺廟你都可以問下既,打過電話去先囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞