英國Deliveroo好無做 1

593 回覆
147 Like 23 Dislike
你本身有冇工具自己加泥檔同車尾個貨物架?
無呀
對呢樣嘢無咩概念
Raleigh 啦,有齊泥檔貨物架,唔洗再額外搞
買giant自己加貨架會好啲,下面個種胎濕水好易打滑同埋碌到石仔都易啲爆胎
所以我依家再睇就會買有貨架嘅單車
同埋都係買hybrid bike

同埋舊電係咪至少買500wh ?
因為我睇500wh 都係踩大約80km

見到有架625wh 不過成2900磅咁貴
諗唔掂
應該要供車
多謝巴打回覆
其實要睇埋體重,正常嚟講多數啲車有三級助力,一般淨係會開第一級輔助模式去幫你(500wh應該差唔多行到成百公里),真係辛苦啲最多都係開到第二級,開第三級個種直線燒電,如果個日諗住做半日可以考慮開下變撚咗半架電單車咁

如果巴打70kg或以下同埋唔偷懶淨係開一級其實500好撚夠用,基本上冇乜用哂嘅機會,除非你玩朝8晚11啦

如果你有體重80kg以上連埋啲貨講緊去到差唔多90kg你預個電量起碼打個85折,體重高嘅人又想做耐啲時間可能淨係可以開第一級輔助,唔好彩做多兩單上坡可以提早收工

去到差唔多100kg嘅巴打就直接買部電單車啦

巴打如果唔熟單車記得個剎車唔好買碟煞入面嘅油煞,保養維修會自己搞唔掂去俾人整貴好多,買機械線煞就算,基本上就算智障級別上youtube睇一次都會識點做
油煞都好考少少功夫,同埋天氣凍同熱都有機會要入多啲油同放少少油,唔識就千祈唔好揀

千祈唔好買最普通個種兩舊膠嘅v剎,因為ebike速度高個剎掣係唔夠用,同埋英國成舊日落雨一濕水就廢咗一半

最緊要一樣嘢,出入拎餐都好,千祈咪撚懶一定要鎖車,唔好諗住十幾秒就冇事
巴打你好
我都係Birmingham,報咗just eat,下星期開工
但我唔係好熟呢邊嘅外賣仔玩法
有無得約你出嚟飲杯咖啡傾吓計請教吓?
今日第一日做Birmingham Just Eat, 喺hub登記緊果陣已經撞到香港人
唔知係咪連登嘅巴打
喺英國送外賣搵得多過香港,?
乞食
ching袋鼠揀地區 無我附近既區我係咪可以唔使諗
有無用46做既巴打

送外賣 定 送parcel好

想去唔大又唔細既city做 例如:leeds , notts, Sheffield
原因係易d泊車
打算租到屋就出部車做外賣
遠單會唔會賺多d?

而家平均一日可以執幾多?
同問
等咗10個月
deliveroo終於有消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞