英國Deliveroo好無做 1

593 回覆
147 Like 23 Dislike
Q1. 點申請做Deliveroo?
A1. 想做自己上網Check,咁簡單都唔識不如唔好做

Q2.好無做?
A2.伏過伏特加,成日會有街童見你亞洲樣就搞你,有時候會有醉酒佬問你拎野食,返工最好將自己包到恐怖份子咁

Q3. 有冇得揀做邊區?
A3. 鐘意邊區就做邊區,但有部份地區會有加成獎勵

Q4. 人工幾錢?
A4. 平均一單3~6磅,通常踩電動單車來回半個鐘但有時候會派啲7~10磅單比你,大約來回要一個鐘

Q5. 幾時同點出糧?
A5. 每個星期一過數

Q6. 係英國做袋鼠搵唔搵到食
A6. 有車搵到食,無車等乞食

Q7. 點踢單?
A7. 咁大個交叉制都見唔到,你不如去驗下眼先再開工

Q8. 踢單會唔會有後果?
A8. 正常就無所謂,但短時間狂踢單有機會強制你offline,不過咁返online制就可以上返線

Q9. 返工帶乜?
A9. 保溫袋, 後備電,水壺,天氣好壞都要著佢件防水風褸,恐怖份子頭罩

Q10. 駛唔駛識好多英文??
A10. 唔駛,一句Thanks mate 走天下

Q11. 無車做唔做得?
A11. 做得,但至少要有架電動單車,唔係你命都無,另外派比你既單多數都係車手揀剩既垃圾單
係咪每個洋人都要small talk, have a nice day?
睇地區,中產或以上地區通常要扮曬野咁small talk,基層地區就直接比餐同講good bye,講多兩句佢會覺得你煩
聽講香港電單車牌可以換英國電單車牌?
聽聞除左貨車牌之外其他都可以一換一,不過最好自己上官網check下,另外呢到啲人多數上一個叫CBT既Course,你拎左L牌之後就可以報名,無記錯係學兩日,學完之後就可以揸綿羊仔
lm
班垃圾死街童
好心全部送晒佢地去澳洲沙漠自生自滅
得私家車有電單車做唔做得

駛唔駛報稅

如果你無交稅 五年後唔洗諗申請ilr
私家車好過電單車,呢到係條街比較危險,特別係夜晚,不過私家車通常會比遠單你,稅就緊係要報啦
個sterling on撚鳩
有人會打劫?平時係街洗唔洗鎖車先上樓
一定要鎖車,之前有個FD就係無鎖車差啲比條友搶左架車,還好車入面有其他人喝住個賊先無事
我用admiral + 200£就變business insurance
本身無車牌,白紙去考CBT 好難出到保險

如果有人成功,話我知
Q5. 幾時同點出糧?
A5. 每個星期一過數

唔係星期二咩
多唔多人用電動單車
多啦,不如問下有幾多人用普通單車
電動單車 合法
我等咗9個月都話排緊隊
我係倫敦back office做緊 車手好撚多application Deliveroo上年到而家增長左350% CLS 間公司自己都亂晒龍 估唔到增長得咁快
車手多, 但單無多

屌袋鼠老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞