英國Deliveroo好無做 1

593 回覆
147 Like 23 Dislike
唔錯wo , 有無detail?邊區,用咩車做緊?
是的
有tg 嗎,我起碼要年尾先到
更正 啱啱睇返6miles張單係double orders嚟
真係single order就試過4.2miles
仲要果日好多都3miles up 一單春麗腳都搞唔撚掂
你俾我我加你
ok
巴打有無tg 想請教下😄
你諗下想當正職咁做當你一日實踩時間6個鐘都玩撚完唔買電動真係癡撚線
同番foodpanda買?
唔係呀 我見d 人係搵間叫zego 既車保公司,同佢買佢會攪,會係你個apps online 時就計時鐘保險,但你架車都一定要有正常保險,因為係topup 保黎
有冇運輸谷
巴打大約每個月開幾多日,幾多個鐘?個邊油都唔平喎,成本貴唔貴?

香港做開26外賣仔,下年過去應該都係做外賣仔。

同埋英國做外賣仔啲出糧方式,唔知將來申唔申請到信用卡個啲呢…
其實可以雙修,賺到盡
想問下ching
ebike 係咪好唔同,有d 想買
但見到好貴
係啊 C伏好多 因為都多上斜
唔係ebike上斜踩撚死
無止境直路果啲芝娃娃腳都搞唔掂

都真係貴 我分期就無咁肉痛
買咗就多啲返工 返到抵為止
貧窮限制左我想像,好想屌番架
早知走個時問政府拎埋8萬
試下分期
你係想得閒先做下定係長做先?
我見ebike都有分平同貴
有啲平平地但舊電就濕鳩啲
行得無咁遠 如果一日淨係做幾粒鐘嘅話都ok

如果長做同埋都多返工嘅話 就建議買好少少
我本身係買咗架普通單車先 做咗一日立即後悔
之後就轉咗ebike 再無掂過架普通單車了
唔好貪平,舊電會廢到嚇死你,正常人代步2 30公里夠用,你搵食嘅得幾十公里撚都冇得你含
見親ebike都around £ 2k
唔知自己個區,46有冇得做,見親都係南亞/黑人 單車做袋鼠
我睇過咁多你預最平可以拎嚟返工應該1.5k左右(唔計你執到平貨)
如果買雪地ebike 就真係預咗2k以上

基本上點都係南亞多依加過去個班香港人其實好柒多都唔洗做,係到識十幾個香港家庭個個都係本身有層樓,過到嚟已經半退休咁款
有啲後生啲即刻沖過嚟嘅唔少都有啲料,英文幾好好快搵到嘢做,做外賣仔都係過度下眨吓眼搵到工就走,而且全職福利保障多好多

而其他國家嘅華人嚟英國一係讀書一係工作簽證,唔通拎撚住個工作簽證去做外賣仔咩,一腳俾人踢出境所以好難會係外賣仔呢啲行業見到大量華人樣
多數係啲濕鳩南亞冇學歷冇文化先會長撈呢行

不過送外賣都係單拖做架啦又唔洗拍住上話撚知佢咩國籍多咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞