[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(11) 屌你老母DLC商法

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
呢個系列不嬲都係版權作養住
係唔知個d og唯我獨尊廚哪裡來的自信
你話寺田唔係見軌跡系列拖得先拖長機戰黎做,真係揾鬼信
所以Bio7特登用新主角Ethan吸引新玩家
用呢集推人入坑都得
冇玩過前面嘅集數最多咪唔知最尾果個係Chris
仲要唔計gba, og由ps2横跨到ps5, 四個世代主機,竟然仲未講得完一個故仔仲有人買都算係咁
係咪Netflix木村良平主役個套
咁幾時同軌跡crossover
想用瓦利瑪

紅茶夫婦都冇乜
我諗起kingdom hearts 又係拖長嚟做
隻軌跡出咗15年先講咗故事嘅60%
仲會買og系列既得og玩家
新人完全入唔到坑 買新作睇專有名詞定義都睇撚到R爆頭
新版幾乎都解決咗啲問題
剩低要喺第二次之後開GAME改FOLDER名
就算你話響介夫婦退居幕後做教官,一齊教左個徒弟出黎,我都收貨嫁其實,仲好欣慰添
雖然竹田呢條友dp已經睇得出佢有d唔熟世界觀
我仲可以當係寺田鍾意鳩捧白河愁 唔入佢數
md直頭發神經係咁開會
覇界王 ガオガイガー対ベターマン
呢個有少少期待
膠街架
優秀姐又走埋
佢兩個真係要抖下
而且古鐵好明顯已經跟唔上其他機
百舌與隼都係,真係用到屌老母
問題係OG內容都係建基於版權作,拖長左變左D原作都舊哂
新人可能玩Z1、W入坑,但過左就黎15年都仲未入
假設出得成3OG,作為主線既@3可能已經20年前
百舌同隼兩公婆,穿梭機女團呢啲,直接落返地算啦
起碼你出隻新game大半都係新人物,新玩家入坑都無咁heavy
好似md咁,前幾集build up曬啲人物關係,就連提都懶得提,咁點吸引新人啫
玩到後期古鐵俾人hi兩野就爆
個個都可以落
2alpha個堆落乜春啫都未完劇情
首先話OG無人退過場係錯既
因OG1照顧拉托的黑人夫婦就OG1尾退左役,之後最多係OG2客串下

問題就真係版權作的原創角色光環太大,變左故事都幾乎係由佢地展開,就算比到開叔咁勁都係中間一兩話的事而唔係行主線
八爪魚小隊發揮最多都係OG1同2角色少的時候,後面一多佢地幾乎都無故事
當然Alpha八傑得兩對戲份多d就真係寫手的問題
有撚推進過咩,cut鳩左佢啦
當年有人玩MD果陣問我拉扥尼同皇女點解咁FD
梗係冇啦佢地喺哂alpha 3到吖嘛淨番個D
你問寺田幾時打埋聖誕老人囉
OG最大份便當應該係大鐡艦長?
之後多數係黑人夫婦、修羅神依D退場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞