[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(11) 屌你老母DLC商法

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我都想買steam,但又想ps攞白金
剛剛跌左落第7
好鐘意聽阿寶講果句: 傻狗!
睇到me lin旗都扯起左 高清版超人迪加
BABY DAN DANBABY DAN DAN
對上次我定義仲叫有難度嘅係ps2 og gaiden 暗腦帶住啲10萬血嘅所謂卒仔, 唔打佢地又冇氣力出大招, 玩過都知道og gaiden啲資金多都離奇, 改到4 5架機啲status都偷笑, 改武仲要段每招計 另外就係mx中間啲分拆路線,強制只用到一堆冇改、平時又因為弱勢雪藏嘅機
多盾 So?
有冇玩dp
都要用下腦
竟然,miss咗呢集
愁唔起度個d關卡要用下腦
MX講緊最後分四個路線打唔同boss?
冇練過UC堆高達應該會幾惡打
要難, 第4次打白河愁咁囉, 全場50氣出, 一係屈埋得一半SP, 因為而家無限界, 再加對面係自家 level max+50同二回移動, OK?

x50
威龍個部武士 夜天光 ベガ大王 仲有個好似係鳥飼

FB見到幾震撼
其實我玩得唔多機戰 但都想講講機戰既難度問題
我覺得最大既問題係唔識用side objective去增加難度
唔係下下都低氣力 低SP 敵人高防高攻先可以有難度
呢類既難度太多只會另玩家覺得煩

就以隔蘺火紋為例 最新既風花雪月都只係不斷提高敵人既stat 同skill嚟增加難度 一樣唔好
但舊時既火紋係會透過唔同既side objective嚟增加難度 例如要花心機去說得敵人/保護綠色友軍有額外獎勵/守護村莊等等 令一啲有追求既玩家有一定難度 同時都令新手可以過到版

其實機戰都絕對可以做相類似既野 例如改難隱藏角色既加入條件等等
唔係下下將stage clear個難度提高先叫難 關卡設計可以係唔同程度既玩家有唔同reward先吸引

不過講經咩 而加機戰最高難度都易過火紋最易
威龍果關得UC堆高達同部三一龍
第4次之後就一路平均升 mx冇事
其實可以試下一D敵機同我方差唔多spec, 但都用精神

全部有報復精神
玩過40隻 頭兩行冇玩過(包括”神作” F)
仲有聖戰士隻係耳邊尖叫嘅妖精
同埋奧拿斬果段鳩叫
姬絲把聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞