【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (48) 我最期待嘅畫面!!!

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
牙登個E先生MV真係睇到好有mood
拍大叔係差在要係短時間內拍勁多場戲份
情緒轉換到連睇play back時間都無 都真係對新人嚟講好大挑戰嚟

學登神話 演成點都係個歷程嚟 繼續討論繼續進步啦
如果有電影版拍就正 再唔係學牙登話真係唔知仲有無機會睇到登神做情侶拍劇
唉 明明今次係好難得既機會 日本觀眾睇bl劇分分鐘仲要求高d
至少佢地兩個真係有連灌既戀愛線
有30歲魔法師呢啲天花版咁高嘅作品
睇港版大叔的愛肯定笑而不語
失敬失敬,原來咁多terms老母粉,姐姐粉同姨母粉有乜分別
viutv會令劇情不斷暴走
如果編劇肯將牙田個角色完全同日版一樣
而家牙田人氣一定會更高
但班編劇竟然cut走晒牙田加分位
對阿牧嘅感情變化又冇晒
搞到佢變咗賤男咁真係好嬲
呢d唔係觀眾想睇到嘅野呀
真係 希望教主追到夢又能夠搵到幸福
救命今集咁甜之後就分手
睇完預告個心拿住拿住
完全訓唔到教呀
似係花姐唔畀佢出櫃
希望大家碌到#2 block咗先再繼續碌落去
同感
咩叫本色演出?
大把直男做直男角色都做到一pat屎咁
個個post都有人懶醒咁講本色演出真係
仲有一堆人覺得gay仔一定係追人嗰個又係
講到gay=係男都啱
照下塊鏡先啦
貼靚靚圖洗眼
我要求唔高,條副線(作家同街舞仔)拍得好過原著我當贏

BL個餅愈大,對我地腐男腐女都係好事嘛,又有野睇,又有競爭,又有比較,又有討論
每個演員都係有努力先做得好嘅
Louis呢種仔先同現實貼近,呢個世界邊有咁多癡心情長劍
我成日飛走條副線
主線本身已經唔夠喉
唔想俾條副線浪費時間
我唔追求翻拍其他劇
之前都講過 我寧願將BL嘅本地小說拍出嚟好過
真 嘥咗套劇
牙登就快拍到眼又跌 表情紋出哂嚟
結果只係換嚟仆街田嘅戲份
咁佢訪問有講過自己細個同女仔拍過拖
所以可能係Bi都唔奇
你估明星出櫃真係咁易咩
你睇下軒公斌女
一定有勁多考量㗎啦
本地有出bl小說?
條友要自爆,見波台,財經台都有佢po ban圖。
佢真係好charm又努力
好值得支持
網絡小說有唔少嘅
真係有出版實體嘅我唔清楚
費事咁諗 劇本上嘅設定學佢話 佢都知田田好仆街 但劇本就係咁寫佢都無計
牙登已經盡咗佢當時嘅能力去演好田一雄 我諗好多人都會收到而想去認識佢

要遇到一個好角色真係好難 不過未來漫漫長路 我信佢會等到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞