【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (48) 我最期待嘅畫面!!!

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Viu有冇諗過自己開番個戲劇部黎做
其實睇BL劇就係想睇假嘢,點解要咁真,係咁虐人,本身我以前中得太多虐嘅伏所以BL都已經只睇全甜,今次係見登神拍同埋知道結尾先會睇,但個過程日日比人用刀捅,劇情捅片尾曲捅宜家連彩蛋都捅我,點解要咁
真係過山車

聽緊日版主題曲再睇港版阿牧真係好想喊
聽晚集體崩潰
你哋咁樣同Darren有咩分別
牙爵
我想牙田都有咁甜呀
虐嘅BL都有好好睇架
Theory of Love 虐到癡線
不過港版應該拍唔到呢個水準 呢套演技要求唔低
我都係
睇幾多甜野都彌補唔返今集反差對我既傷害
至慘拖長既位唔關兩位男主角事
身為想睇bl既觀眾真心有d唔開心囉
加咁多bg做乜9姐 又覺得佢帶出到d咩劇情
雖然教主又大隻又靚仔,好多囡囡都會當佢男神,睇到心心眼,但係我愈來愈覺得自己追星嘅感情其實唔再係妹妹仔睇男神嘅心態,唔會ff自己偶像係戀愛對象睇到教主咁努力咁唔錫身,有乜委屈又自己哽曬,真係好心痛好似望住個好委屈嘅小朋友,好想保護佢 雖然我細教主幾年,但我覺得對佢似係母愛
一係我上仆街田身愛牧一世咁樣得唔得
係囉 照顧牧煲粥呢個劇情真係冇可能cut
呢段原作都係超好評 難得一段加深感情既戲份
呢個都已經唔係演技既問題係劇情編排既問題 成件事由互相慢慢喜歡對方變左呀牧單戀
帶出田芊鍾意大家
但係冇人想睇田芊啊編劇
純粹唔想再比人虐,人生已經好苦
我自己覺得一套劇係反映現實,有支線好正常講得深入啲可以令套劇更立體。有時戀愛劇太甜寵我會有啲老套 不過人人口味唔同嘅~
咁又覺得俾啲時間牙登一定會有進步 佢已經係好大戲路喜劇誇張正劇都得

做大叔擔正之前 比較正式啲嘅經驗得男排 牙神唔算main同唔多內心戲
再嚟就挑戰牙田 一個兼顧喜感 搞笑 誇張 感情嘅重戲份真係唔易
加上佢本人仲要落重功夫係咬字+喊方面 覺得第一次主演可接受啦

見到唔少路人反映覺得田田可愛搞笑 但又唔會反感
覺得新人嚟講拿捏到個平衡已經唔係咁易就做到
希望牙登接落嚟 演戲除咗係喜劇方面發展之外 都繼續係正劇加油 都期待未來仲有咩驚喜角色
我期待呢段戲幾個月
最後無左
你知唔知我幾崩潰
我煲日版呢段好多次㗎。。。
我聽不可愛教主啲眼淚停唔到

牙撈呢下發夢甜笑,夢醒,再眼有淚光嘅失落樣真係做得好好

虐到我頂唔順
其實直男都有同人建立過感情嘅經驗㗎
依家寫到田係仲係marslow 金字塔最底層,有人餵食、照顧就得,大佬啊,你當田係寵物狗
BG有Carman平叔、Louis Francesca兩pair咪夠
我地以為套野係戀愛喜劇
不要再說了
可能編劇真係唔係好拿掐到男男戀愛既感覺掛
雖然我覺得男男戀愛既感情戲應該都同bg冇分別
咪係你寫佢同芷芊,佢又同咗阿牧一齊;寫佢同阿牧,佢又零回應,唔通真係想寫佢同KK咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞