【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (48) 我最期待嘅畫面!!!

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
俾班仆街編劇搞到想喊
就算只有幾集田芊線但都已經毀咗套劇
呢套劇仲要推出海外
呢個世界有邊個腐女可以接受到咁嘅bl劇情
如果原版係咁都算
但原版春田田好明顯係鍾意maki呀

又摸頭
其實收養小朋友 呢個議題我之前係睇台劇未來媽媽講過
但係呢樣太現實向 我講完都覺得同大叔個格調明顯唔match

近啲近啲
真 大叔就係sell輕鬆瘋狂喜劇式 就係因為演技誇張先會爆同咁易入口
如果一掂到啲好現實嘅議題 成個feel就唔啱

我寧願佢拍個劇場版兩個鐘收檔完
教束生不逢時以後仲要冇呢類題材
請用gif攻陷成個PO
好快手backup定呀,遲下viu官網都可能冇
拍都好有日劇feel呀
#upset#彩蛋都good try既。。都多人鍾意睇
不過觀眾同fans都著重田牧的劇情表現
可能太多野想做就忽略左呢部份
諗返今集 最自然最真個part係酒吧louis同飯
可能我有濾鏡
但呢part好feel到louis個種想date姐姐嘅緊張
好有弟弟嘅感覺 一反之前佢主導嘅姿態
今次到佢個勢比較低個邊
唔識表達呀好欣賞stanely呢一prt
牙牧走咗之後牙田嘅心情
睇完對教主好感大增
今集啲糖都唔算甜,而且好表面都係食啊、身體接觸
BG條線真係太長啦,佢不如分啲時間培養下田牧嘅心靈交流,田牧連對望甜笑心動都無乜
一係田對芊嗰時可以加返啲片段,例如田發現即使望住芊都會想起牧,咁樣又可以呼應返之後平哥同田講鍾意carman係望到咩都會記起佢
我媽初初睇呢套劇都問我唔係日劇咩
佢話拍到香港好似日本咁靚
今日出左街冇睇到今集sosad
但睇返大家d gif圖再睇viutv ig預告
屌好似拍拖一分鐘 下一秒就分手咁jm9
成套劇牧田既sweet戲好似好少咁
乜日版都係咁大起伏架咩

利申未睇過日版
You deserve better
甜得3分鐘點攻陷
睇果集 我同自己講
邊個仆街再屈佢蝦佢
一定同佢死過
攬你老味
exactly!!加返幾個鏡頭表現返田其實點發現自己鍾意牧已經make sense好多
今集大澳既互動畫面都係做唔到兩人感情加深既效果
呢個係叫壁咚 我要嘅唔係呢樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞