【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (48) 我最期待嘅畫面!!!

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
誠實預告
明明頭5集仲讚緊套劇拍得好
點會諗到過咗星期六日之後就咁快轉變
面癱式喊
睇完今晚真係好撚嬲要發洩下,衰啲講句, 導演同編劇嘅直男思維真係害死曬死套嘢
冇錯佢係照住日版嚟逐個scene拍咁滯, 但問題係人哋表達出嚟嘅嘢你冇get到吖嘛。

田冇回應到牧嘅感情呢點都講到臭,唔想再講。睇返今集居然將田照顧病咗嘅牧嘅情節取消(明明已經風評插水嘅田非常需要呢啲表達關心嘅情節),仲要安排個不知所謂嘅彩蛋插多一刀,嗰下已經好清楚製作組完全唔明原著用神。

睇到呢度,牧根本同以前啲恐同TVB劇入面嘅同性戀角色咁,無啦啦畀啲劇情懲罰,原著係佢自己諗太多令自己咁難受,呢度完全係來自編劇嘅惡意,同一個牧受傷shot仲要拍幾次?仲未夠?

寫成咁樣,最尾牧田結埋婚我都唔收貨,因為明顯編劇根本唔係當佢哋係CP咁寫,垃撚圾

好想保護病牧
牙撈就不嬲都想保護佢
我入撚咗戲 睇甜都飛唔翻個心出嚟
自爆生仔搞到零懸念 加上又出子千 完全冇睇嘅意慾
日版春田田去攬完青梅竹馬後,番到屋企既時候個樣係好心虛咁入屋。 日版真係春田田演技carry晒成套劇㗎。
而家寫到牙田對牧仲係無咩feel,懵盛盛咁

今集老母問我田田是咪唔想同牧b一齊
可以靠剪接 谷紅對眼
牧都叫田陪佢一起走下去
依加對我嚟講嘅甜就係田田對牧牧主動
呢個星期真係好坐過山車咁
但令觀眾開心既位就好少
明明都結局篇但d情節仲好似拖緊咁
牙登a0演戲 唔夠時間培養情緒
我牧已經成日諗太多搞到唔開心,而家仲要俾班仆街編劇hurt多兩錢重牧牧同我一齊ok?我照顧你
呢樣真心抵讚
但d劇情就。。。。
聽日牙牧就會推開田田
兒登話想企喺牙撈面前保護佢
Same same same
調教你Mirror仲有感情過做戲
可能戲路唔啱佢
做番純搞笑做好啲
睇過日版都知劇情點發展架啦
我最嬲都係第二個禮拜嘅劇情
唔應該拖長就拖長 應該拖長就縮短
cls
唔該大力啲推
證明編劇真係好撚垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞