【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (48) 我最期待嘅畫面!!!

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
明明可以見到阿牧一路食一路甜笑
春田田望住佢傻笑
咁簡單嘅一場戲但已經好sweet
但港版冇撚咗呀
而家個劇情似大家都鐘意左去寵愛一個細路仔 冇咩戀愛feel
之前話導演無要求下錫到打車輪果幕係幾時?
港版不斷補刀
係咪唔桶死我地唔安落
估係日版大結局最後個幕 不過都係9估
fans 都有分好多type
女友粉 老母粉
我諗我應該係姨母粉/姐姐粉
想保護撈/牧
田同kk既感情互動可能仲多過田牧
不過美國呢啲多元家庭好common,完全唔係一個問題。香港真係好落後
睇到依家都唔覺田係鐘意牧b 仲好似係當佢工人咁

其實田對牧嘅情感喺日版已經唔係鋪陳得好多 但係都叫做feel到春田想踏前一步嘗試呢段感情嘅感覺

相反港版明明多左咁多集數 應該可以寫多啲佢地兩個嘅互動 但係竟然完全冇咁做過 多出嚟嘅時間全部去哂支線嘅配角到 雖然咁樣其他角色係會立體左 但明明呢套劇嘅重點應該係牧田cp 一路都淨係見到牧b付出 渣田就咩都冇做過完全就係湊細佬 一啲戀愛嘅感覺都冇

可摸耳慷慨啲分多啲糖呀編劇
Same here 唯有係度呻下圍爐
我決定完左之後去煲返次日版
愈返第8話,愈睇呀登都可以演埋安達,演技可以繼續浮誇得嚟,又有鹿眼睇,同埋佢個含情默默處男尷尬樣

如果有港版30歲仍是處男就好
估應該係結局最後幾分鐘
似養竉物多d
明明我係想睇人拍拖
呢個先係重點
真心睇到眼火爆
又唔係對劇情有推動
ansonlo fans club ig
唔好拍喇
冇好嘅制作班底只會搞死套劇
大叔的愛有得跟足去拍都拍到咁
諗起又想喊
呢兩pair的確做得好睇
但田芊真係
完全好似加戲俾梓芊咁
新post有個癲狗狂post bam圖
日本都拍唔返
何況香港
唔好拍
佢喺Mirror 100問講過花姐唔畀佢拍拖,但明明其他成員都有拍而家又話自己鍾意qq type女仔,連小學情史都要拎出嚟講,個樣無奈到......
只能講佢喺調教喊到咁唔係冇原因
覺得係太多人淨係focus係佢啲搞笑戲份到
劇本本來就唔多文戲交畀牙田
連好多KK嘅傷心戲份都寫到偏向誇張
如果田田唔係牙登做 編劇一定收撚咗好多刀片
否定唔到寵物說 咁樣講真係好似
其實依個年代,真係話like男仔真係完全無問題,
無端端扮話喜歡女仔先怪。
平心而論 Louis同Francesca呢對真係幾好睇
或者編劇可能會吸收今次既經驗呢
能夠有bl劇睇下係幾好既開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞