網絡小說集中討論區<19>

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
sor 有網頁版,自膠
有保安漏洞嘅...?
詭秘之主嘅空想家途徑好撚屈機
近乎全知全能
未化龍之前無咩戰鬥力 純法師
命名術有d似間客

另外,主角本身只有超記憶,無啦啦加埋有超運算
赤心巡天唔錯
可以一睇
推薦一本歷史類嘅書,《北朝求生實錄》

平時都鍾意睇歷史類嘅小說,但見好多書嘅題材都集中喺唐、明、宋、三國呢啲朝代,睇到台灣ptt 推薦呢本關於南北朝就開咗嚟睇。
暫時睇咗四分之三左右,覺得可以算糧草。
題材唔止係最常見嘅庶子逆襲之類,仲會講吓當代胡漢衝突嘅問題,唔係普通流水文。
仲有作者會參考比較多史料,有時會特登開一章講吓北朝名將、社會問題個啲,值得一睇。

減分位係作者中咗武肺個排啲文筆好似小學生咁,情況持續咗二十章左右,捱得過就無問題。(似搵人代筆
仲有可能有啲人會唔鍾意主角收嘅女有啲唔係處女,但睇返當時社會風氣其實唔係好在意女性貞潔,所以建議如果睇嘅時候唔需要太過糾結係呢個問題上。

另外近排各位有冇咩書可以推介吓俾小弟,除咗滅日屠美外,咩類型都得,唔該晒
又再binc
隔咗咁耐再望下,黑暗血時代仲係未完到,dklm
何止唔錯
除左開頭 之後卷卷都好睇
少數當時買月票支持嘅書
見佢太監嬲到呢
有冇後宮之類?同埋完本未?
無後宮
未完本
睇個勢有排先完
作者好有心機寫,所有埋低嘅坑都有填,對手並非弱智
主角無外掛,三觀正,無大中華

已經值得一睇
有無巴打有好睇嘅玄幻推薦
書荒
畀兄弟出賣個度有啲毒
跟住就棄左
星門 詭秘?
呢排睇返網絡小說啦
我發覺自己頂唔順果d 2-3章就升1 lv果d東方玄幻小說
東方冇乜問題,打鬥都冇問題,咩廢柴背景但又係咁又啪藥又奇遇真係頂唔順
星門太少 等佢出多啲字先
詭秘之前live到佢完

千愁 姬叉 榮小榮 耳根 高慕遙 呢堆作者寫嘅基本都睇過哂
姬叉最新個本點睇
睇ptt 啲台仔話唔係好得
仙俠啱唔啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞