水晶撚入嚟 (46)新手睇晒置頂先好問

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
召喚有專業寶石知識既店主
上水
新魚lm
新手報到
事緣前排買咗條600幾蚊嘅粉晶拼月亮石
只係覺得靚就買咗 後來再睇多幾間好似又覺得真係有啲貴
比朋友笑我買貴咗 叫我真係想拼色嘅話
買d串好嘅自己拆咗再串過

但唔係咁知點入手 有無邊間入門好推介
今日行market買咗條100蚊嘅粉晶
見佢咁平 驚係假
水晶新手一問
就嚟農曆七月 想提升下運氣同埋解決啲黑仔麻煩事 金運石定黑銀鈦好啲
100蚊粉晶其實唔平
重要睇產地

水晶批發價十幾蚊幾蚊都有
去到我地平時見到既零售店
價錢點貴都可以幾十蚊買到

粉晶入門幾十蚊
不過入門係指…. 我見到幾平都唔會買

建議你多D留意下唔同直播台
了解一下價錢先

平貴唔會反映到水晶真假
平唔一定假 貴都唔一定真 貴可以假亦都可以真得黎其實係將A當B賣

你自己識分就唔會比店家呃
https://www.instagram.com/p/CPfdbK1Au6k/?utm_medium=copy_link

七月係怕撞鬼窩
我就建議戴黑曜系列

金運係戴右手係排走自身負能量
所以你話想招運要戴左手 左手就會招財
打麻將都幾多人戴金運

不過鬼月 最重要都係唔想有野上身姐
黑曜系列最穩陣 再唔係就朱砂

你想加運氣就再買一條左手既
我自己黑曜石世一,7、8條
對我嚟講黑曜真係好有效,趕小精靈方面
不過都有巴絲講過呢啲石有分陽剛啲柔啲,個人陽剛就要配柔嘅,黑曜係柔,其他唔太記得同埋話黑曜吸得好快要換/不斷淨化
車仔又有花生??佢話緊邊一間

好慘嘅岩岩先俾人偷完超七
咁多是非
佢哋係咪真係唔可以就咁擺白晶軸上面淨化
呢點我唔肯定,但我自己有兩個白晶,有一個專for黑曜,淨化時重會黑曜連晶簇放喺太陽底下曬
咪就係f sir條片囉
係咪F sir?
車仔內心:「我有專業珠寶知識但我都係比間鑑定所fake的」
死火喇阿Sir要收律師信啦
如果f sir 攞自己賣幾十嗰啲冰曜石嚟出證書
可以出到係天狼石隕石一樣嘅話肯定好震撼

啱啱check到車仔間Lab落左架
唔再係Hoklas Lab 肯定間Lab有古怪
http://www.gahk.org/tc/label.asp
不過車仔嚮果度讀書 真係有啲擔心佢
新手一問
上個月買咗個手掌大嘅拉長擺設放房,結果尋日比阿媽整崩咗一角,想問下會唔會對磁場個啲好大影響,係咪要應該馬上換咗佢?
f sir都唔止一次阻人搵食

溏心瑪瑙、水龍珠、膠花、鳳羽水晶同安德森仲有依家既隕石,有好多鋪都中哂

f sir到今時今日都係講過幾樣野,賣得貴果幾間門市中招率一定無某學生價水晶咁高
所以想話根本車仔讀果幾張cert根本無咩用好似小學生去in中學咁 諗住自己有幾張cert係手就好巴閉
現實係佢無料到鑑定佢無得自己做lab可以理解 但連追查番舊原料既產地係邊都無心查証下 人講係天狼星佢就話係天狼星
車仔真係樣樣有齊 仲未計佢有一段時間之前賣過酸洗天河
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞