水晶撚入嚟 (46)新手睇晒置頂先好問

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
原來如此 公道講句 所有水晶都係大陸㗎啦 無論你同邊一間買都好 我自己都有心理準備有啲V柒廠有埋淘寶店 咁咪又係淘寶後尾玩晶耐左我都唔介意係咪淘寶 只要我收到之後 覺得值得 晶靚同埋款特別已經OK見到啲人買嘢就辛苦 買之前又諗 買完又要諗咁多
我知道你講邊個post

嗰個IG講嘢我之前都信 但係自從早上兩個星期嗰ig話兔偷淘寶圖 我記得當時二級你當時都信咗 係咁屌柒rabbit但係之前有絲打都講返 兔啲圖片後面有埋短片 所以係調返轉淘寶偷佢啲圖片先至啱 不過都欣賞你嘅你嗰次竟然道歉

但係自從果次之後 我就覺得嗰個IG係有少少做鳩佢 再加上其實係人都知邊個開呢個ig
至於原石張圖矇到AV畫質 起晒格咁 我冇嘢好講
淘寶價錢比批發價更唔抵買又可以自己淘到 諗唔到原因要咁樣比人賺
如果自己淘到嘅話 咁梗係自己去買啦呢個都係人之常情

但係仔細睇之前嗰幾張同客服嘅對話圖 連對比圖都冇張 個買家都係單方面係咁話佢喺嗰度入貨 咁圖呢?仲要話14 K金係垃圾定唔知咩 喂 大佬有少少常識都知 都唔合邏輯 你有錢嘅話仲可以做晒24K添 咁照佢嘅邏輯 我覺得18K都係垃圾啦 24K先至係真理
同埋 之前男爵巴都有教大家關於14 K金同18 K金嘅知識 都叫大家唔好完全信晒大陸人

仲有 衰啲講句咁大舊原石切割成唔同嘅手串 肯撚定唔止佢一間有所以係唔係真係喺佢嗰度入 大家都係鳩up當秘笈 無從稽考 單憑幾張同大陸客服嘅對話就已經可以落判斷?喂 大家都係鳩up

不過同你講 大陸人不嬲都蠱惑到出汁 無論佢有貨定冇貨打死都答你有 為咗留住個客 乜都講得出 佢哋講嘢我不嬲都打折 對佢哋仁慈即係對自己殘忍

利申:不嬲唔信大陸人講嘢 之前俾人伏過 想知再講
長文可唔可以落標點符號
睇得好辛苦
雙魚絲下次加番sorry搞到你眼痛
嗰間舖我唔了解啦,但原石就真係淘寶直播入貨直出
我介紹咗比friend之後佢都有跟機買,兔兩粒嘅價錢買到好多了,開心仔
冇圖冇真相係咪一樣晶體 差唔多大細先如果岩慘嗰種 都係果句唔值錢 如果形狀企理事正 可以推薦喎
想問下買唔買得過?睇相好似幾密礦同油潤咁
1.水晶種類:彩超7
2.尺寸:9.6mm
3.價錢:20000+
4.實體定網店(開名都得):ig shop
5.圖:
我比較鍾意嗰種密得黎會清好似唔夠清
嗰間會同唔同set唔同質素價錢,打咗窿嗰啲真心抵買 如果無咩打磨嗰啲就會平啲
有棉
$20000… 我會考慮第二條
係好多磺 但係有幾粒唔清 同有綿
所以好難選擇
B.有幾粒有pink fire、無現貨睇得相
T記要追佢幾次先會比到圖 但質素真係唔話得
20000+….. 我覺得會有更好選擇
目前睇過咁多間嘅彩七我見過最貴最靚嗰條都唔洗一萬蚊

利伸: 新手
同意我都覺得價錢偏貴 同埋晶唔夠清
即係有啲係冇打窿?冇打磨嗰啲一定平啦少咗工序喎 所以會岩慘
上去揀下啦
話時話 突然間醒起
二級之前係 因為大家講開原石 所以推薦過呢間sere

宜家見你話接受唔到圓珠以外嘅嘢
所以你買嗰幾次都係圓珠?

你未買過佢啲原石
但係又推薦佢啲原石比大家嘅
純粹好奇一問 你之前喺呢間sere嗰度買過啲乜

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞