Apple 2021 back to school 優惠?

1001 回覆
13 Like 209 Dislike
另一個post 又吹今年bts 係11/8 開始,話唔好問佢點解知。同埋台灣同uk 到今日都未公佈bts 2021,等到嘅咪等埋7月先。

如果真係8月先開始bts,可能開學頭幾個禮拜都冇notebook 用
8月唔等lu,weekend去買算。
個陣純粹見期貨6月尾,7月到食唔到hsbc,又差兩星期就有bts。
而加又未必有,又要等多成個月,一陣無要加消費卷等多成個月都未必有機
Apple心諗,今年出咗$5000消費卷,唔加價都偷笑
11/8係邊個講? 有冇link? 聽過好多version,有人又話19/7

連登仔講嘢都幾係唔敢盡信
根據筆者的小道消息,2021 Apple教育優惠方案開始約莫會在 7月19號,為期約兩個半月的時間,有想要購買 iPad、MacBook、iMac 的千萬不要錯過這次優惠。
https://texch.net/blog/post/apple教育優惠
想買mba 但係好似應該等10月出新先好買?但如果有bts 咁點好
但暫時啲人又估mba最快2022先出 我都糾結緊同樣嘅問題
又黎差幾日
個post 好似係前日嘅,就咁連登search apple bts就搵到,但條友都係吹水居多我都有朋友喺Apple 做analyst,佢都未有內部消息,但佢話今年Apple hk 生意差咗好多,可能同舊年一樣有bts 谷銷量,叫我等下先。你又信唔信

呢啲消息幾時都係官方為準,我想講嘅係依家除咗北美,其他傳統每年都有bts 方案嘅地方都未公佈消息,例如台灣同uk,如果呢啲地公佈咗香港都仲未有,咁到時真係可以唔洗等。

等唔等真係要自己衡量返,如果到時有bts,部機到手都要等成個月,開學前到手問題不大,但我又驚開學都未有機用,所以我就日日都留意下貨期,9月前收到機嘅點到等下先。
今年Apple香港生意差咗好多?
認真咩?
Education store 熄咗燈準備中要來了?
本身琴日買咗
見到即刻cancel 張單
本身weekend想去買,睇黎等到了
講多無謂 自己睇
https://www.apple.com/hk-zh-hiEd/shop
正在更新Apple Store
出新MACBOOK再講
又想清貨
開始啦開始啦
佢之後點認證
每個account 限買一個😮‍💨
收錄通知書點搵返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞