【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (41) 仆街田連環hurt人事件

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
點解第一次拍拖
都會比人hurt到咁慘豬豬樣
本色演出
好想見到阿牧笑返呀
今集真係虐心到爆炸
第一次咁想打爆阿田
覺得anson lo係有賞試用心去演,但係感覺演得好表面?永遠有一種固定情緒就係固定表情
即係開心係唔開心係嬲係 但係開心其實可以係
逐集睇可能唔覺得 一口氣煲就會覺得表情有啲同質化
咁搞法唔係好得喎,套劇係要攞黎promote去海外,但下下都要靠戲外互動補救(雖然戲外真係好sweet),到日本秋天播嗰陣點算,唔通要fans幫手share啲戲外野?定係叫兒登同教主再po多次?如果之後都係咁今次海外推廣只會岀到教主,浪費左兒登一個好好嘅機會,viu真係要諗掂數點處理
等緊佢哋大澳食魚蛋
副導唔好講到唔關自己事咁喎
https://www.instagram.com/p/CREoZ5xA68d/
另一個補救方法係再拍埋電影版,咁就有得救
我想睇呢啲呀
我要甜呀
又本色演出點解gay演gay就係本色演出?個個gay都一樣性格?直男演直男又唔見你話本色演出
呀牧好委屈自己
日本個電影版好唔得
唔想睇BG
見到twitter本身頭幾集有追live既日本人
佢地呢個星期已經冇追
播左2/3佔80%係傷心場口。
明明一開始仲好串㗎。
第二套劇有咁大進步算好好㗎啦~
不完美 可接受 再改進
同埋陰公豬牧牧根本就係呷醋 唔開心 畀田氹到 再呷醋 再唔開心 再畀田氹到
人地見套劇咁樣都未必會入場睇電影版啦
真係嘥咗edan
班仆街編劇導演毀咗套劇同演員
bl劇加長主角bg線真係最on9嘅做法
希望聽晚嗰集會好d
雖然我尋晚都係咁講
Agger
你可能講得有道理, 但我覺得都要計埋劇本發揮
牧喺港版真係好影薄, 戲份又少
基本上佢所有發展都係圍繞住阿田, 所以笑, 嬲, sad…反應為主, 而呢個程度上, 教主其實做得合格有突架啦。
希望後面會有多啲阿牧呢個角色自己嘅描寫啦, 日版嘅牧其實好立體
溫柔但怕受傷
對自己無自信, 好冇安全感下下都諗人哋先

視乎改編成點,杜琪峯同李澤楷又話合作搞電影,可能可以有多啲資源同人手處理,起碼叫多一次機會
老老柒柒唔好話電影
換個演員我分分鐘連電視劇都唔一定會追落去
Poki 同芝娃娃其實係同一個人,只係唔同時間變換唔同型態
下星期就大結局,anson lo有多戲份既場口就係得同kk響天台battle 果場。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞