【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (41) 仆街田連環hurt人事件

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
哩個真
不過阿田同梓芊一齊 等Darren可以同阿牧一齊番
起碼Darren真心鐘意阿牧
人渣田做受啦
俾阿牧狠狠地攻
所以明明呢集應該會睇得幾興奮
但前面鋪到咁 搞到好冇Feel
唔可以呀
就快dm 問下佢地邊個攻邊個受
田牧線嘅薄弱用晒登神真人去維持登神carry田牧
次次都嬲唔落田田
想睇多次kk同牧爭田
然後過程中佢地產生愛意最後一齊
阿田條衰仔就一直a0孤獨終老
撈牧攻到爆

又摸頭根本走女就好撚甜
見到個個見田田仆街都話寧願揀Darren
但牧鍾意嘅係田 就算Darren對佢幾好佢都唔會覺幸福
果然係一個願打 一個願捱
嗰日鬧少咗田中圭幾句
Miss咗頭半集好得意 一陣要睇番
令人又愛又恨
食薯片嗰張個眼神似係想一啖食左牙田
都唔想打爆佢個嘴住
第二張真係好正想跪牙牧
特登留半塊比阿田同佢間接kiss
阿田個仆街仔唔值得有阿牧咁好既男朋友
唔想見到阿牧俾仆街田hurt
有攻受分嘅
首先利申無睇過日版同BL劇
上星期睇覺得幾搞笑 點解今個星期個tone唔同哂
明明第一個星期走浮誇路線好好笑
雖然有啲唔明 例如kk中意咗阿田咁多年先表白離婚
不過唔緊要 本身浮誇嘢又咁好笑我可以當劇情需要
但呢個星期忽然集集都溫情牌 係有啲搞笑位 但都係靠edan表情搭救
而且明顯有啲位係可以搞笑但無再發揮
呢度好失望 因為一開始睇就係為咗笑

條感情條又係怪 kk完全隱退咗 當初要生要死但而家好似無野發生過
我又好好奇阿牧過檔之前點會唔知Darren同公司
第一集兩個好似唔識咁 第四五集開始鬧佢 但最後竟然係ex
無啦啦搞阿田 無啦啦衝出嚟自認中意男人

梓芊條線ok 但呢兩集明明就講雙方都有意思
阿田忽然同阿牧一齊睇唔到有愛 果種似佢對kk咁半推半就 所以芊芊表白佢都會say yes
成日強調佢係直男我真係好認同 最多只係bi
我明點解田芊日久生情多過田牧

難得有套戲咁多人關注 希望唔好爛尾啦
我都好耐無追本土劇啦
仲有番梘泡
薯片攻牧世一
都得登改左1雄同0少做名啦
咁你要睇多啲BL了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞