[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (19)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
上胸圍 45 度: 84
上胸圍 90 度: 85
下胸圍拉緊: 71
應該係圓盤 70b?大細波
去satami 買bra 個sales比咗32c我試,左邊有啲壓胸 右邊剛好滿杯,我自己係覺得啱著,但佢話唔啱,然後比咗34d我試,本身右邊有啲空 佢淨係叫我再撥一撥,當下係啱著嘅。
返到屋企再試 左邊勉強ok,但右邊加咗墊都係有啲空 唔太貼
係咪我撥肉過度 著錯size
平時著開u記,第一次認真買bra好迷惘
自己度出黎同買嘅bra size差好遠,唔知應該著咩size
32圍點會無啦啦變34圍壓胸咪轉大一杯32c>32d
著緊mm依款 算唔算高側比?

嗰陣度嘅時候佢話我下圍咁啱喺32/34中間,有啲款著34 加上我平時有少少寒背 著上去又唔覺太鬆,係咪應該試34c/32d?佢完全冇比過依兩個size我試
就咁睇數據你係32c, 壓胸係試大一cup, 唔係試大一圍要就大嗰邊嘅cup, 細嗰邊加墊。明明你有疑惑,嗰陣點解唔提出?個bra著係你身上,你先知啱唔啱,唔好怕個sales, 唔啱咪唔買。亦可以試多幾個款,satami 唔同款個杯型唔一樣。

如果你下圍係73就係32同34中間,71點會係34個sales on9,但你唔係,唔好比佢誤導你試嗰陣係覺得壓胸,唔係下圍緊,咁已經係最好嘅理由唔洗試大一圍。

一個新bra你就咁企係到試嗰陣覺得唔太鬆,洗多2次,或者著成日就會鬆。當然唔會話鬆到下圍走哂位,satami bra嘅下圍彈性唔算勁。

如果未剪牌有單就拎去換啦,或者去第二間分店換
所有sales都唔好信

我年少無知都買過satami,有個款好鍾意想試身,點知唔太啱身,個sales入到黎整我整一整肩帶就話啱身㗎啦

當然唔係因佢專業先令我即刻著「啱」

最搞笑出面啲bra舖好常講到自己隻手開過光咁,咩要定期返去覆診調整肩帶
原因係我圓盤,杯型唔開口咪好似壓胸咁,放到無限長就緊係唔壓啦
實有d sales係專業嘅,但更多嘅係on9永遠有佢講冇人講,覺得只有自己係專業,客人就乜都唔識。明明試完勁明顯唔啱,佢都可以話好fit
你係應該試70C或者65E
試band test 睇下邊個圍你接受到
如果試完壓胸就加大杯數, 圍數絕對唔應該變, 除非你肥/瘦左
有一邊空杯係無乜計 因為要就大果邊 細果邊就加墊或者加兩個墊

Satami 有可能偏緊偏細 要慢慢試

另外! 一定要改善寒背呀
唔係著乜都無用
記得之前有絲講過satami 因為功能款所以背帶彈性較低,
所以比起平時著開既其他牌子要大一個圍先岩著
係呀 因為唔係正碼 要試清楚
做band test 由啱既底圍再試杯 慢慢加大上去會好啲
係,好多人都咁講,佢有啲bra幾層網布,壓力大啲,所以體感會偏緊
不過我諗可能可以試左70圍扣最出先,睇下得唔得,緊極都唔係差太遠嘅

同埋有好多人試bra,拎大一個圍但一野扣最入,初初好fit身,但耐左就死,到著鬆左個背帶個時,無得再扣入,就日日離罩

去試咗絲打推薦嘅PJ day系列,好似都唔係好啱身,特別係黑色個個
黑色個個好似係pj day light? 個邊唔係正碼黎架
唔識分,直接去問邊啲係day,佢話呢兩款
Light 係零雞心款
絲打推嗰個款係咪冇貨?
右邊嗰款咪days
其實個tag有寫明係days
米色嗰個係最新嗰款days呀。你唔啱身係點唔啱身?有冇著啱size, 著得啱?
老實講,冇一款bra係可以fit哂全世界嘅人,就算days啱呢到大部分絲,唔啱你都唔出奇,始終人人胸型唔同最緊要你有心搵啱你嘅bra,了解自己嘅胸,一定會搵到適合自己嘅bra
因為問咗sales佢話有一款days斷貨要下個月先有,以為絲打推薦嘅係斷貨嗰個
所有功能bra都會咁
基本上係
因為功能款多數高肋 務求包晒你啲肉
令你覺得啲肉收番好晒好有用
右邊days就係大家力推,一出就斷碼個款系列
原來係個個,我誤會左, 多謝你解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞